Slachtoffer laat beslag leggen op huis van Promes

UTRECHT, 2 maart 2021 – De man die zegt dat hij in juli in een loods te Abcoude is neergestoken door voetballer Quincy Promes, heeft beslag laten leggen op één van zijn huizen in Utrecht.

Dit bevestigt advocaat Yehudi Moszkowicz van het slachtoffer in gesprek met NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf (Nederland).

De rechter heeft maandag toestemming gegeven voor een beslag ter waarde van 600.000 euro. Het huis heeft, inclusief bijgebouw, een waarde van 1,8 miljoen euro, meldt diezelfde krant.

Advocaat Moszkowicz probeert met de beslaglegging zekerheid in te bouwen in de aanloop naar een mogelijke schadevergoeding.

Quincy Promes
– tot voor kort spelend bij Ajax –

Promes werd half december door de politie opgepakt en twee dagen vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in juli. Hij zou het slachtoffer bij een familiefeest zwaar hebben verwond aan onder meer de knie.

De buitenspeler ontkent dat hij gestoken heeft en zegt dat het slachtoffer in een fles is gevallen en daarmee zijn eigen knieschijf heeft vernietigd.

Het slachtoffer, een neef van Promes, deed pas in november aangifte, omdat eerst geprobeerd zou zijn onderling in goed overleg een oplossing te vinden - wat geweigerd is door Promes.

Promes stapte vorige week over naar Spartak Moskou

Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een misdrijf waar maximaal vier jaar gevangenis op staat - het onderzoek loopt nog.

De 47-voudig international van het Nederlands elftal woont sinds vorige week in Rusland, aangezien hij voor een bedrag van maximaal 11 miljoen euro de overstap maakte van Ajax naar Spartak Moskou.

De onderhandelingen tussen de twee clubs verliepen moeizaam door (de mogelijke gevolgen van) het onderzoek naar Promes, maar uiteindelijk kwamen Spartak en Ajax er toch uit.

Critici van de speler beweren dat Promes de plotselinge overstap heeft gemaakt om te voorkomen dat hij in de gevangenis belandt - Rusland heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland.

Bron : NU.nl


— UW MENING —

Gelooft u het verhaal van Promes?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!