Ramdin valt Nederland aan over onze grens

PARAMARIBO, 3 maart 2021 – Behalve over de kwestie "Brunswijk" heeft minister Albert Ramchand Ramdin – van Buitenlandse Zaken – vorige week ook op hoge toon de confrontatie met Nederland gezocht met betrekking tot onze landkaart.

De tweede partij van Nederland heeft Brunswijk betiteld als een drugsdealer en de Nederlandse collega van Ramdin (meneer Blok) heeft beaamt om die reden alleen met Brunswijk te praten als het absoluut niet anders kan.

Tot overmaat van ramp bleek dat een website van de Nederlandse ambassade de (in onze ogen) verkeerde kaart van Suriname had afgebeeld.

Ramdin heeft daarna op het allerhoogste niveau een klacht bij de Nederlandse Staat ingediend en gemeld dat dit een absolute aanval is op de integriteit en soevereiniteit van de Republiek Suriname. Hij ging nog net niet zo ver om Nederland te betichten van een militaire aanval op onze landsgrenzen.

Ramdin verklaarde Nederland bijna de oorlog

Saillant detail is echter dat geen enkele site ter wereld de "juiste" kaart van Suriname toont, omdat de grenzen in ons nadeel internationaal zijn vastgesteld. Hiermee is de "foute" kaart in ieder geval topografisch en staatkundig wel correct en blijken wij het enige land ter wereld die daar anders over denkt.

Verder heeft Suriname zelf geen "goede" digitale kaart in haar bezit en bevatten daarom al onze (aangelinkte) websites ter wereld dezelfde "foute" kaart.

Ramdin valt Nederland nu dus aan terwijl we zelf niet beter zijn; we hebben geen digitale kaart van ons land en dus siert het niet ons enige donorland hier op aan te vallen.

De hoofdschuldige is Suriname zelf

Maanden terug heeft deze app al een uitgebreid onderzoek gedaan naar de status van "de kaart van Suriname wereldwijd" en het oordeel was telkens hetzelfde;

De Surinaamse regering maakt fout op fout door tot op de dag van vandaag op geen enkele manier een "goede" kaart samen te stellen en aan te melden bij de internationale (cartografische) organisaties.

Vanwege de uitbarsting van Ramdin naar Nederland toe, wordt het artikel hieronder nog eens gepubliceerd.

de kaart van Suriname
– de grenzen zijn door ons zelf samengesteld –

PARAMARIBO, 2 november 2020 — De Surinaamse samenleving ontplofte bijna toen buurland Guyana onlangs een nieuwe landkaart publiceerde.

Zowel Tigri (het grensgebied in het zuid-westen van Suriname) als (delen van) de Corantijn waren op die kaart aangemerkt als eigendom van Guyana.

In het artikel over "de grenzen van Suriname" (verderop in deze app) kunt u de gedetailleerde en volledige ontstaansgeschiedenis lezen over onze oost- west, zuid en noordgrens.

Veel Surinamers zagen de presentatie door Guyana als zeer provocerend en kwetsend en hier en daar werd zelfs opgeroepen tot een oorlog tegen het moederland van onder andere onze first-lady.

Er is geen officiële, digitale grenskaart van Suriname

Wat velen echter wellicht over het hoofd zien, is dat alle opeenvolgende regeringen van (onafhankelijk) Suriname het hebben verzuimd om de landsgrenzen officieel digitaal te laten registreren.

Het meest bekende voorbeeld hiervan stamt uit begin 2000 waarbij de regering Venetiaan grote kans maakte op delen van de zeegrens met Guyana.

Er werd toen echter een verkeerde kaart ingeleverd (te laat en tevens op papier, dus niet digitaal) waardoor het betwiste gebied daarna (deels) aan Guyana werd toegewezen.

De afwezigheid van een officeel geregistreerde digitale kaart van onze landsgrenzen wordt verder ook erg pijnlijk bij een kleine, digitale rondgang bij de meest bekende kaarten op internet.

Zelfs onze eigen Wikipedia toont de "foute" landkaart

Hieronder zullen enkele voorbeelden getoond worden van "hoe de wereld onze grenzen ziet", ingegeven door het gebrek aan de eerder genoemde officieel geregistreerde, digitale grenskaart van Suriname.

Het meest in het oog springend is toch wel de officiële Wikipedia-pagina (de grootste online encyclopedie ter wereld) over Suriname, gemaakt door... notabene Suriname zelf;

Officiële Wikipedia van Suriname
– Wikipedia Sranan –


Officiële Wikipedia van Suriname
– ingezoomd op Suriname –


Google Maps
– de meest gebruikte kaart ter wereld –


Encyclopedia Britannica
– de oudste en bekendste encyclopedie –


de Europese Unie
– de Franse versie (Strasbourg) –


Nederlands Ministerie
– kaart Buitenlandse Zaken (Den Haag) –


The United Nations
– de Verenigde Naties (New York) –

Het mag duidelijk zijn; als Suriname wil dat de "betwiste gebieden" ons toekomen, zal er begin gemaakt moeten worden met de samenstelling van een eerste officiële en digitale landkaart.

Tot die tijd zal de rest van de wereld het moeten doen met de enige digitale kaart van ons land die beschikbaar is... en die is er niet.


— UW MENING —

Moet Ramdin een toontje lager zingen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!