Belastingdienst Nederland bezwijkt onder massale toeloop

APELDOORN / PARAMARIBO, 4 maart 2021 – Dat het in Nederlander kouder is dan bij ons en het hier juist weer vaker regent dan daar, is bij iedereen welgenoegzaam bekend.

Maar er zijn meer verschillen tussen het koude kikkerland aan de Noorzee en het tropisch paradijs dat Suriname heet. Eén van die verschillen is hoe men er met belasting omgaat.

Bij ons luidt het credo "beste man, koop toch niet - wat de baas je gratis biedt", maar in Nederland hanteert men liever de slogan "belasting = beschaving" (omdat met het gezamenlijke geld de maatschappij ontwikkeld en draaiende gehouden wordt).

"Belasting = beschaving"

In Nederland kan men elk jaar vanaf 1 maart aangifte doen. Dit jaar was de aanloop en belangstelling hiervoor echter zo groot dat alle computersystemen van de Nederlandse Belastingdienst het massaal begaven.

Bijna 10.000.000 Nederlanders wilden op dag één hun aangifte invullen en verzenden, maar daar was de overheid niet op voorbereid; alle systemen kwamen tot stilstand.

Overigens heeft men er 8 weken (tot 1 mei) de tijd om aangifte te doen, dus echt haast was er ook dit jaar niet bij. Vanwege alle overlast is besloten de aangifte-periode met één week te verlengen tot 8 mei.

Belastingaangifte in Nederland
– representatieve foto (niet uit Apeldoorn) –

Belastingdienst kampt met storing: aangifte doen beperkt mogelijk

De Belastingdienst kampte sinds maandagochtend met een storing, waardoor inloggen op Mijn Belastingdienst (de online omgeving om aangifte te doen) beperkt mogelijk is.

Het doen van de inkomstenbelastingaangifte of het aanvragen van uitstel is daardoor in bijna alle gevallen onmogelijk geworden.

Slechts 150.000 aangiften in 8 uur

Volgens de Belastingdienst komen er wel aangiften binnen, maar lukt lang het niet bij iedereen. Aan het eind van de middag waren er slechts 150.000 aangiften binnengekomen binnen 8 uur.

Het doen van inkomstenbelastingaangifte over 2020 is per maandag mogelijk. Wie zijn aangifte in maart afrondt, krijgt uiterlijk in juni te horen of hij geld moet betalen of terugkrijgt.

De aangifte moet nu uiterlijk voor 8 mei bij de Belastingdienst binnen zijn.

Bron : Belastingdienst Nederland


— UW MENING —

Heeft u al belasting betaald?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!