Warner Hahn mag voor Suriname keepen

ANDERLECHT, 5 maart 2021 – De Nederlandse doelman Warner Hahn mag voor de Surinaamse ploeg uitkomen - de FIFA heeft daar toestemming voor gegeven.

De 28-jarige in Rotterdam (Nederland) geboren speler speelde ooit voor de jeugdelftallen van Oranje, maar heeft nooit het niveau bereikt om door te breken naar de top. Hij wordt nu de ster-international van de Surinaamse nationale ploeg (NATIO).

De FIFA heeft het makkelijker gemaakt voor voetballers om te switchen van land om interlands voor te spelen.

Hahn is tweede reservekeeper bij de Belgische club Anderlecht, waar hij eind vorig jaar een contract voor zes maanden ondertekende. De doelman zat bijna twee jaar zonder club nadat zijn contract bij SC Heerenveen was afgelopen.

Hahn hield in de tussenliggende maanden zijn conditie enigszins op peil door vrijwillig te trainen bij PEC Zwolle, een van zijn oude clubs. De doelman speelde ook voor FC Dordrecht en Excelsior.

De Nederlandse bondscoach Dean Gorré van Suriname heeft nu bijna 15 Nederlandse speler tot zijn beschikking. Suriname begint eind deze maand aan de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar.

Qatar kwam onlangs zeer negatief in het nieuws omdat er bij de bouw van de stadions bijna 10.000 doden zijn gevallen en er vooral gewerkt wordt met slaafarbeiders uit India, Nepal en Bangladesh.

Internationaal gaan er stemmen op om tegen deze moderne vorm van slavernij te protesteren en het toernooi te boycotten. Als het WK achter de rug is, worden de stadions afgebroken en verscheept naar Afrika waar ze opnieuw worden samengesteld.

De angst is groot dat bij het afbreken en opbouwen opnieuw duizenden Afrikaanse doden zullen vallen. Quatar reageert niet op de ophef en heeft alleen aangegeven dat vrouwen en homoseksuelen als supporter nog steeds niet erkend worden in het land.

Bron : AD.nl / NU.nl


— UW MENING —

Gaat Suriname zich plaatsen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!