Sylvana Simons: ik schrijf historie

DEN HAAG, 19 maart 2021 – Sylvana Simons, de oprichter van de politieke partij BIJ1, is blij met de zetel die ze (waarschijnlijk) in de Tweede Kamer krijgt.

Alhoewel ze het overwogen heeft, denkt ze niet dat ze met haar zetel in de regering stapt en deel gaat nemen aan de coalitie die het land straks bestuurt; ze ziet voorlopig nog een rol in de oppositie voor zich.

Het geluid dat BIJ1 brengt is niet het populaire geluid, niet het populistische geluid.

Het is het broodnodige geluid. En dat broodnodige geluid, daar hebben mensen soms even de tijd voor nodig om aan te wennen.

Dit is de historische zetel. Een voet binnen de deur. We zullen Nederland zien wat we daarmee kunnen.

— Sylvana Simons
(lijsttrekker BIJ1)

Simons geeft aan nu nog geen coalitiepartij te willen worden. Volgens haar valt er niet samen te werken met (gematigd) rechts (de VVD, CDA, D66 - redactie).

Simons : ik wil nog niet in de regering

Ze is volgens eigen zeggen al haar hele leven een strijder en staat pal achter haar idealen waarmee ze deze week een glorieuze overwinning heeft behaald.

Haar partij is welliswaar "volledig klaar" voor regeringsdeelname, maar ze start als oppositiepartij en die rol wil ze de komende vier jaar met verve uitvoeren.

Jongerenpartij in opspraak

Behalve het goede nieuws voor Simons, komt haar partij ook negatief in het daglicht. De jongerenafdeling RADICAAL! van haar eigen partij, heeft op social media opgeroepen tot geweld tegen (blanke) agenten en is van mening dat de Nederlandse defensie enkel bestaat uit moordenaars.

Hoofdcommissaris Frank Paauw
– de politie heeft aangifte gedaan wegens bedreiging –

De Jongerenpartij zegt te strijden tegen het overheersende blanke imperialisme in Nederland en dat zij op straat dreigen te worden vermoord door blanke ordetroepen.

De Nederlandse politie had een aantal weken terug al aangifte gedaan tegen de partij en deze zaak is momenteel onder de rechter.

BIJ1 : alle agenten in Nederland zijn corrupt en moordenaars

Deze groep van dertig politiemensen heeft aangifte gedaan tegen RADICAAL!, de jongerenorganisatie van de politieke partij BIJ1. Ze zeggen dat RADICAAL! zich schuldig maakt aan laster, smaad en belediging.

Politiemedewerkers krijgen 300 euro van de korpsleiding, omdat ze in de coronatijd extra hebben gewerkt. De politiebazen willen daarmee hun solidariteit en waardering voor de medewerkers laten blijken.

BIJ1 valt de politie aan
– (de originele afbeelding riep op geweld tegen agenten) –

Maar jongerenorganisatie RADICAAL! reageerde fel nadat de bonus bekend was gemaakt.

Volgens politievakbond ACP werden politiemedewerkers op sociale media weggezet als blanke moordenaards, ultra-racisten, slavenhandelaars, agressievelingen en machtsmisbruikers.

Ook zijn volgens de jongerenafdeling van BIJ1 alle agenten in Nederland corrupt.

Behalve de Nederlandse agenten trekt BIJ1 / RADICAAL! ook ten strijde tegen het - in hun ogen - extreem racistische Nederlandse leger.

BIJ1 : het Nederlandse leger bestaat uit slavendrijvers

Eerder dit jaar kwam RADICAAL! al onder vuur te liggen vanwege een tweet over de (vermeende) dienstplicht in Nederland:

Het Nederlandse leger ronselt 17-jarige witte meisjes voor de (slaven-) moordmachine van defensie.
— RADICAAL!
(jongerenafdeling BIJ1)

BIJ1 campagnefoto
– Nederlanders vermoorden donkere mensen (zegt BIJ1) –

De jongerenorganisatie van BIJ1 kwam in het geweer tegen deze "dienstplicht", die vanaf dit jaar ook gericht zou zijn op Nederlandse meisjes. Ruim 100.000 meisjes van 17, onder wie prinses Amalia, zouden onlangs een brief hebben gekregen waarin staat dat ze staan ingeschreven voor de dienstplicht.

Advocaat Sébas Diekstra deed (namens defensie) naar aanleiding van dat bericht aangifte tegen de jongerenorganisatie en noemde de kwalificatie van de krijgsmacht misselijkmakend.

Zowel de Nederlandse politie als defensie hebben nu een zaak aangespannen tegen Simons wegens oproep tot geweld, moord en discriminatie.

Overigens bleek de partij zich te vergissen, omdat er al ruim twintig jaar geen dienstplichtigt meer is in Nederland - deze is in 1997 opgeschort. De partij was niet bereikbaar voor commentaar en weigert hun fout te erkennen.

Bron : AT5 / NOS / NU


— UW MENING —

Moet Sylvana in de regering van Nederland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!