Suriname weer herenigd met Nederland?

DEN HAAG / PARAMARIBO, 1 april 2021 – Vandaag komt er zeer opmerkelijk nieuws uit politiek Den Haag (Nederland).

Er zijn serieuze aanwijzingen dat Nederland bereid is om Suriname weer onderdeel van haar Koninkrijk te maken en alle schulden over te nemen.

"Nederland wil al onze schulden betalen"

Vanwege de corona-crisis houdt de Nederlandse premier Mark Rutte met regelmaat een live toespraak op de nationale televisie.

In deze uitzendingen spreekt hij het volk moed in en roept op tot het bewaren van rust, kalmte en geduld tot de gehele bevolking een vaccin heeft ontvangen.

Opvallend briefje

In de wekelijkse televisie-toespraak van afgelopen dinsdagavond – 30 maart – kwam ook koning Willem-Alexander even aan het woord.

Vanuit Paleis Soestdijk (het kasteel waar hij en zijn vrouw verblijven, redactie) sprak hij de natie persoonlijk toe.

briefje Willem-Alexander
– Nederlandse televisie, 30 maart –

Los van het feit dat het zeldzaam is dat de koning zich direct richt tot zijn onderdanen, viel iets anders op; namelijk een briefje in de kast achter hem.

Wie het briefje uitvergroot en goed kan lezen, ziet duidelijk de volgende tekst staan;

Suriname weer op de agenda?

Momenteel schulden en problemen.

Samen vormen we één volk.

Wij betalen en regelen alles.

In ruil voor onafhankelijkheid?

— MR / W-A

Het briefje lijkt een korte memo te zijn met enkele aandachtspunten aangaande ons land en is ondertekend met de initialen "MR" (Mark Rutte) en "W-A" (Willem-Alexander).

Onduidelijk is wie het precies heeft opgesteld en waarom het per ongeluk in beeld is gekomen, maar de betekenis laat niets aan de verbeelding over.

Gepland staatsbezoek

Het mag dan ook geen toeval zijn dat Chandrikapersad Santokhi hals over kop begin maart wilde afreizen naar Nederland om samen met Mark Rutte de toekomst van Suriname te bespreken.

Door de corona-crisis en het vallen van de Nederlandse regering is het bezoek uitgesteld tot in de zomermaanden, maar het mag duidelijk zijn wat het belangrijkste agendapunt gaat worden.

Wordt vervolgd?

Bron : NPO (Nederlandse Publieke Omroep)


— UW MENING —

Is dit goed nieuws voor Suriname?


Wilt u reageren op deze vraag?

Lees verder in de gratis app!