Ontwikkelingen rondom deze app

PARAMARIBO, 22 april 2021 – De afgelopen maanden leek het wat rustiger te zijn wat updates aan deze app betreft, maar niets is minder waar.

Achter de schermen is er hard gewerkt aan de zogeheten "programmacodes" die het mogelijk maken dat de app (bijna) live al het nieuws doorgeeft op uw telefoon of tablet.

In totaal zijn er zeker 10.000 regels code geschreven en aangepast, zodat uw vertrouwde app weer het zelfde oogt en binnenkort ook nog eens nieuwe functies krijgt.

Breaking news

Eén van de belangrijkste nieuwigheden is dat er bij breaking news direct een melding (notificatie) naar uw toestel wordt gestuurd.

Suriname Nieuws is daarmee niet alleen de meest populaire app van ons land, maar ook de eerste die belangrijk nieuws direct onder uw aandacht gaat brengen.

Breaking News
– uniek in Suriname –

Naast deze grote aanpassing wordt het delen van berichten straks ook makkelijker. Dit gaat nu nog via een losse website, maar in de nabije toekomst hoeft u de app niet meer te verlaten als u een bericht met uw vrienden wilt delen.

Als u de nieuwste versie van de app heeft en - helemaal boven aan de app zelf - op "deel deze app (via WhatsApp)" klikt, dan ziet u het nieuwe "delen" al in werking.

Nog meer extra's

Los van het delen en belangrijke nieuws, is er nog een nieuwtje straks; gerelateerd nieuws.

Wanneer er een bericht verschijnt over bijvoorbeeld onze vice-president, dan suggereert de app straks automatisch meerdere berichten die ook met onze vice-president te maken hebben (gehad).

Op die manier leest u niet alleen wat er nu in Suriname speelt, maar ook wat hier in het verleden aan toe heeft bijgedragen.

Oude foto's

De eigen producties Sranan Sabiman (weetjes) / Skrifiman (ingezonden brieven) / Spotuman (cartoons) en Socialman (memes) blijven natuurlijk gewoon doorgaan en worden zelfs uitbereid met een nieuwe telg aan de familie; Sranan Sargiman.

Sranan Sargiman staat voor "Surinaams, overleden persoon" en tovert oude zwart-wit foto's om naar kleur. En dan geen foto's van vorige week of vorig jaar, maar zeldzame opnames uit bijvoorbeeld 1880 (150 jaar geleden).

Met een in eigen beheer ontwikkelde techniek worden oude, vergane beelden op die manier tot leven gewerkt en kijken we terug in de tijd met de technologie van vandaag.

Opgeloste fouten

Behalve deze nieuwe ontwikkelingen waren er ook wat problemen die de afgelopen tijd opgelost moeten worden en waarvan u zelf wellicht iets heeft gemerkt.

Om alles mogelijk te maken, is de app ongeveer twee weken geleden aangepast. Helaas is er in één van de duizenden codes een fout geslopen, waardoor de app (nadat hij was afgesloten) niet goed meer kon opstarten.

Programmacodes
– in totaal meer dan 10.000 –

De fout is - nadat deze werd opgemerkt - binnen acht uur opgelost, maar helaas heeft het ruim tien dagen geduurd voordat het kon worden doorgevoerd.

Veel gebruikers hebben hier dus last van gehad, waarvoor gemeende excuses. Helaas gaan er soms dingen fout en alhoewel het ditmaal volledig om een fout van @ADMIN ging, speelde er nog iets anders mee.

Langdurige controle

Elke app moet voordat hij wordt gepubliceerd door Google (de eigenaar van de App Store) worden "goedgekeurd".

Google kijkt naar de technische kwaliteit, of alle nieuwsbronnen wel kloppen, of de app goed te gebruiken valt, of er geen "fake news" in staat, enzovoorts.

Normaal duurt zo'n controle twee tot drie dagen, maar vanwege de COVID-19 situatie moet ook Google zich aanpassen en duurde het dus veel langer dan normaal.

De Ware Tijd

Tot overmaat van ramp gaf ook de webserver van De Ware Tijd fouten, waardoor Google eiste dat dit eerst werd opgelost.

Op afstand heeft @ADMIN toen alles gecorigeerd en meer dan 20 e-mails met Google verzonden en is uiteindelijk alles goedgekeurd.

Google e-mails
– online problemen oplossen –

Kortom; er gebeurt genoeg en hopelijk dat deze transparantie er voor zorgt dat uw terechte klachten van de laatste weken weer gerustgesteld zijn.

Er wordt hard aan alles gewerkt, maar het is en blijft mensenwerk... zelfs voor @ADMIN 😀

Gratis update

Heeft u de nieuwste versie van de app nog niet op uw telefoon?

Download dan gratis de nieuwe versie door op onderstaande knop te drukken en daara op "update" te drukken!

Update Gratis

Bron : Suriname Nieuws app


— UW MENING —

Heeft u al geupdate?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!