Een woord over racisme in deze app

PARAMARIBO, 3 mei 2021 – Als we de verhalen over ons vredelievend Suriname zouden moeten geloven, komt racisme hier op geen enkele wijze voor.

Met het begrip "hier" wordt zowel het land als deze app (die daar uit voortvloeit) bedoeld.

We zouden immers in volle harmonie samenleven, met respect voor alle volkeren / kleuren / religies en (seksuele) voorkeuren.

Racisme in Suriname

Helaas is niets minder waar en is racisme en afgunst binnen onze samenleving een zeer groot en serieus probleem.

Omdat deze app Surinaams is en gebruikt wordt door Surinamers (of in ieder geval mensen met interesse in Suriname) ontkomen we "hier" helaas ook niet aan het alles vernietigende virus dat discriminatie heet.

Met de komst van het forum, zijn er ook racistische reacties gekomen.

Vanaf dag één wordt hier actief tegen opgetreden, bijvoorbeeld door reacties te verwijderen, mensen te wijzen op hun taalgebruik of zelfs gebruikers volledig te blokkeren.

Het blijft echter een kat– en muisspel waarbij sommige verbannen gebruikers zelfs een nieuwe telefoon hebben gekocht om toch weer hun discriminerende meningen te kunnen blijven ventileren.

Het zelf melden van overtredingen werkt goed

Redelijk nieuw in de app is de "meld button" waarbij een reactie kan worden aangemerkt als zijnde "fout". Op het moment dat er meer mensen zijn die dat ook vinden, dan wordt de reactie vanzelf verborgen.

Dit systeem werkt gelukkig steeds beter (bedankt aan een ieder die hiermee helpt het forum schoon te houden), maar niet afdoende.

De afgelopen week liep het geschreeuw, gevloek, haten en dreigen van sommige lezers de spuigaten uit.

Ook de @ADMIN (die zelf nooit een mening post en alles gratis in goede banen probeert te leiden) werd aangevallen, uitgescholden en zelfs bedreigd.

Dit laatste is allemaal niet zo erg, maar het is onder andere wel de reden geweest om wéér iets nieuws te introduceren om de kwaliteit van de discussie te verbeteren.

Afgelopen zondag is er achter de schermen een nieuwe moderatie-systeem gemaakt waarmee alle reacties relatief snel en effectief kunnen worden gemonitord en verwijderd waar nodig.

Moderatie van reacties
– willekeurig gekozen reacties –

Houd er alstublieft wel rekening mee dat alles rondom deze app volledig gratis en vrijwillig wordt gedaan en er sprake is van beperkte mankracht.

Een reactie kan dus best "te lang" in beeld blijven of zelfs over het hoofd gezien worden (het is en blijft mensenwerk). Ook zitten we met tijdzones in Zuid-Amerika, Europa, Noord-Amerika en Azië waar allemaal Surinamers wonen, werken en reageren.

In dat geval kunt u het beste zelf op "meld" drukken en zo het forum schoon helpen te houden.


Laten we hopen dat we hiermee weer als volwassen mensen (kinderen zijn ook welkom) met elkaar in overleg kunnen gaan en blijven.

Een andere mening hebben is niet erg en wordt zelfs actief gestimuleerd (hoe meer meningen, des te vrijer de discussie), maar racisme in de wereld en zeker in ons land moet echt een keer stoppen.

Bedankt.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Waarom zouden mensen anderen discrimineren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!