Nederland gaat Suriname vaccineren

PARAMARIBO / DEN HAAG, 15 mei 2021 – Nederland stuurt 700.000 coronavaccins naar Suriname. Alle 350.000 Surinamers kunnen daardoor eindelijk twee maal een gratis prik krijgen tegen COVID-19.

Om welk vaccin het gaat is nog niet bekend al geeft Nederland aan alles omtrent de vaccinaties zelf te betalen en regelen.

Woensdag verzocht Suriname Nederland wederom om vaccins, nadat bleek dat het verzoek van onze minister hiertoe eerder niet via de juiste protocollen was gegaan.

Nederland betaalt en regelt alles voor ons

Na Kamervragen van SuriNeds over het uitblijven van een reactie beloofde minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport – redactie) afgelopen week in het parlement direct dat Nederland ondanks de foutieve route Suriname toch alle hulp zou bieden.

Komende week spreekt in Nederland de ambassadeur van Suriname Rajendre Khargi (tot voor kort zelf ook Nederlander) verder over de precieze uitvoering van de Nederlandse steun.

Volgens diverse bronnen is de kans aanwezig dat Nederland ook zal helpen bij de logistieke ondersteuning van de vaccinatiecampagne, omdat Suriname aangegeven heeft hiertoe zelf niet in staat te zijn.

Bron : AD.nl


— UW MENING —

Hoe vindt u het dat Nederland ons te hulp schiet?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!