Nederlands reisadvies voor Suriname ongewijzigd

PARAMARIBO, 15 mei 2021 – Nederland heeft laat in de avond (Nederlandse tijd) het reisadvies voor een groot aantal landen wereldwijd positief aangepast – Suriname zit daar vooralsnog niet bij.

Sinds 15 december gold er vanuit Nederland een algeheel negatief reisadvies wat ook van toepassing was op Suriname.

Vakanties naar Rwanda zijn weer veilig

Het kabinet wilde Nederlanders ervan weerhouden om naar het buitenland te gaan, uit angst voor verdere virusverspreiding en virusmutaties.

Vakanties naar bijvoorbeeld Malta, Portugal, Aruba, Curaçao, Thailand en ook Rwanda zijn per direct weer mogelijk vanwege de sterk toegenome veiligheid in die betreffende landen.

Naar deze landen kan vanuit Nederland per direct weer worden afgereisd:

Na vijf maanden zijn vakanties voor de Nederlanders nu dus weer mogelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Nederland – redactie) spreekt van "een stap in de goede richting".

Nederlandse reizigers wordt wel op het hart gedrukt om zich goed voor te bereiden op hun reis om zo min mogelijk risico's te lopen.

Buitenlandse Zaken
(Nederland)

Voor de genoemde landen geldt nu kleurcode 'geel' en voor Saba en Sint-Eustatius is het reisadvies zelfs versoepeld naar 'groen'.

Suriname schommelt tussen "geel" en "rood"

Code 'geel' houdt in dat reizigers er rekening mee moeten houden dat op hun bestemming nog coronamaatregelen kunnen gelden die beperkte invloed kunnen hebben op het dagelijks leven.

'Groen' geeft aan dat er geen enkele belemmering is en 'rood' staat voor landen waarbij het absoluut onverstandig is om naar af te reizen.

Bron : NU.nl


— UW MENING —

Zou u (Surinaamse) Nederlanders adviseren nu al naar ons land te reizen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!