Nederland breekt records op corona-gebied

PARAMARIBO / AMSTERDAM, 30 mei 2021 – In Nederland gaat het – sinds de vaccinatie op stoom is gekomen – zo goed met het aantal corona-problemen dat de maatregelen in zeer hoog tempo worden afgeschaald.

Snel terug naar "het oude normaal"

De ene na de andere maatregel wordt op de wekelijkse persconferenties ingetrokken en veel kritiek op het geplaagde optreden van (demissionair) premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) lijken te verstommen.

Week na week worden nu baanbrekende cijfers gemeld over het aantal gevaccineerden, besmettingen en corona-gerelateerde medische klachten.

Rutte en De Jonge
– demissionaire regering Nederland –

De verwachting is zelfs dat men in Nederland binnen enkele weken "terug naar het oude normaal" kan gaan – dit in tegenstelling tot veel andere landen in bijvoorbeeld Oost– en Zuid-Europa.

Steeds meer ziekenhuizen sluiten hun verpleegafdelingen voor coronapatiënten, meldt de NOS zondag na een rondgang langs 50 ziekenhuizen.

50% van de ziekenhuizen "sluit" de corona-hulp

Vijftig procent van de ondervraagde ziekenhuizen zeggen onlangs in totaal meer dan 25 covidafdelingen gesloten te hebben.

Het gaat in alle gevallen om verpleegafdelingen waar kritische corona-hulp en zuurstof wordt geleverd. Sommige ziekenhuizen hebben meerdere van die afdelingen en hebben ook meerdere gesloten.

Ziekenhuizen bijna in "jubel stemming"

Ook in ziekenhuizen zonder een aparte corona-afdeling wordt het aantal bedden voor covidpatiënten in ongekend hoge snelheid afgeschaald.

In het UMC Utrecht is bijvoorbeeld afscheid genomen van de laatste coronapatiënt op een speciale nood-ic. Die afdeling wordt nu pro-actief gereedgemaakt om een eventuele nieuwe (vierde) golf op te vangen.

Yes – ik loop vandaag op een verlaten covidafdeling. Deze extra afdeling hebben we van de week kunnen sluiten, omdat de daling is ingezet!

Diederik Gommers

Ook op ic's waar mensen met ernstige benauwdheidsklachten worden behandeld, gaat het de goede kant op. Dat meldt onder andere Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC).

Bron : NOS.nl / NU.nl


— UW MENING —

Gelooft u in het nut van vaccinatie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!