Verplichte quarantaine voor Surinaamse reizigers

PARAMARIBO / DEN HAAG, 31 mei 2021 – Vanaf dinsdag 1 juni geldt voor reizigers uit landen of gebieden met een zeer hoog risico bij aankomst op Schiphol in Nederland een quarantaineplicht.

Uit de lijst van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat dit met name geldt voor landen in Midden– en Zuid-Amerika – waaronder Suriname.

Suriname staat op de "black list" van Nederland

Op de lijst staan behalve Suriname ook andere probleemgebieden die zich kenmerken door een buitensporig groot risico en slechte aanpak van de pandemie.

Behalve Suriname staan ook Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Costa Rica, Panama, Paraguay en Venezuela op de "black list" van de Nederlandse overheid.

Ook India is aangemerkt als zeer hoogrisicogebied, net als de Maldiven, Bahrein en Zuid-Afrika. Dergelijke landen dichter bij Nederland zijn Litouwen, Cyprus en Zweden die zichtbaar achterlopen op de rest van Europa.

Verplichte quarantaine

Met ingang van dinsdag moeten reizigers uit deze landen niet alleen verplicht in quarantaine, maar bij vertrek naar Nederland ook een quarantaineverklaring invullen een meenemen. Daarnaast is een negatieve testuitslag noodzakelijk.

De quarantaineplicht duurt in principe tien dagen. Als je na vijf dagen nog altijd klachtenvrij bent, kun je je laten testen. Bij een negatieve testuitslag kun je de quarantaine beëindigen.

Nederland scoort zelf goed binnen de pandemie

Nederland staat zelf inmiddels in de top vijf van best presterende landen binnen Europa op het gebied van risicopreventie, medische aanpak, vaccinatiegraad en crisis management.

Bron : NOS.nl


— UW MENING —

Heeft u begrip voor deze maatregelen vanuit Nederland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!