Nederland stuurt militairen

PARAMARIBO / OXFORD, 27 april 2021 – Vijf Nederlandse militairen zijn dinsdag met twee geavanceerde zuurstofcontainers vanaf vliegbasis Eindhoven naar Suriname vertrokken, meldt de Nederlanse defensie in een persbericht.

De ziekenhuizen in ons land kampen door onder ander gebrekkig beleid rondom de coronapandemie met een groot tekort aan met name (medische-) zuurstof.

Tekort aan alles

De militairen, onder wie een gespecialiseerde "pandemie" apotheker en enkele hoogopgeleide instructeurs, blijven zeker twee weken in Suriname om opns daar te leren hoe we de apparatuur moeten gebruiken, aldus het Nederlandse ministerie.

Met de containers van het 400 Geneeskundig Bataljon van de Landmacht kan op autonome wijze medicinale zuurstof worden gemaakt.

Alle kosten komen voor rekening van Nederland, zo is beloofd.

Onbeheersbare situatie

Door de enorme stijging van het aantal besmettingen is in ons land het hoogste risiconiveau van kracht.

We zitten in een totale lockdown omdat de situatie na maanden van nalatigheid niet meer beheersbaar is.

Er is een chronisch tekort aan eigenlijk alles en dan met name kennis, zuurstof, vaccins, opvangcapaciteit, hulpverleners en structureel beleid.

De lockdown zelf wordt echter slecht nageleefd, waardoor de situatie met de dag verergerd en besloten is de hulp van Nederland te aanvaarden.

Nederland heeft Suriname bovendien nog meer hulp, geld, kennis en ondersteuning toegezegd. Vrijdag vertrekt er ook een team van zeker vijftien tot twintig gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen naar Suriname.

Gratis vaccins

Los van alles stuurt Nederland ook nog eens gratis 500.000 tot 750.000 AstraZeneca-vaccins naar Suriname nadat bleek dat ons land deze zelf niet op de juiste wijze wist te verkrijgen.

Bron : AD.nl / NOS.nl


— UW MENING —

Wordt het niet eens tijd dat we onze eigen problemen oplossen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!