EK voetbal – Oranje op jacht naar eerste zege in bijna 15 jaar

AMSTERDAM, 13 juni 2021 – Het Nederlandse voetbalelftal speelt vanavond na ruim zeven jaar weer eens een wedstrijd op een eindtoernooi.

Om 21.00 uur (Nederlandse tijd) is Oekraïne de tegenstander van Oranje in de Johan Cruijff ArenA.

Na zeven jaar komt er eindelijk een eind aan een periode van droogte waarin Nederland niet actief was op een eindtoernooi.

Slechts zes spelers in de huidige Oranje-selectie maakten het WK in 2014 nog mee: Daley Blind, Stefan de Vrij, Joël Veltman, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Tim Krul.

Op papier is Nederland de favoriet, maar tegelijkertijd leven de Oekraïners met veel vertrouwen naar de wedstrijd toe.

De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko kende een goede voorbereiding en sloot de oefencampagne af met een klinkende 4-0-zege op Cyprus.

Alhoewel bij velen het idee leeft dat het Nederlands elftal van hoog niveau is, is de laatste keer dat ze een EK-wedstrijd wonnen alweer bijna 15 jaar geleden.

De laatste keer dat het Nederlands elftal tijdens een EK wedstrijd als winnaar van het veld afstapte is bijna 15 jaar geleden.

In 2008 werd Roemenië in de voor Oranje zeer succesvolle groepsfase met 2-0 verslagen.

De prijzenpot bevat € 1.000.000.000,-

Het EK voetbal wordt dit jaar in elf verschillende landen gespeeld en de prijzenpot tikt bijna de 1.000.000.000 EUR aan.

Het gigantische evenement wordt wereldwijd uitgezonden waarbij alle uitzendingen volledig in Nederland worden geregisseerd en aangestuurd.

Dit gebeurt vanuit het zogenaamde international broadcast centre in Vijfhuizen een kleine plaats in Nederland.

Bron : NU.nl


— UW MENING —

Bent u voor Oranje tijdens dit EK?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!