Hittegolf Nederland : aangepast vaccinatiebeleid

PARAMARIBO / AMSTERDAM, 15 juli 2021 – Meerdere prik– en testlocaties van de GGD gaan woensdag en donderdag maatregelen treffen vanwege de hitte, verwacht koepelorganisatie GGD GHOR (de instantie die in Nederland het vaccinatieproces– en protocol reguleert – @ADMIN).

Het kwik kan woensdag en donderdag stijgen tot boven de dertig graden en bereikt daarmee Surinaamse termperaturen. Dan kan het ook op de vaccinatielocaties flink warm worden en dus is er een speciaal protocol in werking gezet om de vaccinaties in het normaal zo koude kikkerland toch door te kunnen laten gaan.

We prikken deze week ruim 1,6 miljoen mensen, dus zeker op de grote XL-locaties verwachten we enorme drukte.

Het is zeker van belang om het vaccineren zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, ook al loopt de buitentemperatuur zo hoog op.

medisch woordvoerder
GGD Nederland

De koepelorganisatie heeft daarom een landelijk protocol ontwikkeld met maatregelen die regionaal kunnen worden uitgevoerd. Daarbij kan gedacht worden aan een tropenrooster, extra watertanks of een koelinstallatie.

Extra watertanks

De protocollen worden niet alleen toegepast op vaccinatielocaties, maar ook op plekken waar coronatests worden afgenomen.

"Vanwege de grote diversiteit aan locaties is het niet mogelijk om voor elke locatie specifiek de meest geschikte maatregelen te beschrijven. Dat wordt echt in de regio zelf bepaald", aldus de woordvoerder.

De GGD Drenthe kondigde maandag al zo'n tropenrooster aan: twee vaccinatielocaties in Emmen en Meppel zijn alleen in de ochtend open, evenals de testlocaties in Meppel en Hoogeveen.

Welke maatregelen op welke locaties getroffen gaan worden, is erg afhankelijk van de locatie.

Bij de vaccinatielocaties zijn mensen ongeveer twintig tot dertig minuten binnen, dus de binnentemperatuur moet goed zijn.

Je wil voorkomen dat iemand in de overgang van buiten naar binnen en andersom met een te grote temperatuurwisseling te maken krijgt.

medisch woordvoerder
GGD Nederland

Het soort gebouw waarin wordt geprikt – in Nederland worden prikken gezet in onder meer sporthallen, grote priktenten en evenementenhallen– speelt daarin een grote rol.

De vaccinatiegebouwen worden zo goed mogelijk gekoeld. Op locaties waar dat mogelijk is, gaan de GGD's extra watertanks plaatsen.

Bron : NU.nl


— UW MENING —

Vindt u dit netjes geregeld van Nederland?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!