Oranje uitgeschakeld op EK

PARAMARIBO, 27 juni – Na de winst van zowel Max Verstappen (F1 Oostenrijk) als Mathieu van der Poel (Tour de France) leek het vandaag een succesvolle sportzondag voor Nederland te worden.

Dramatisch slechte wedstrijd

Niets bleek minder waar na de dramatisch slecht gespeelde wedstrijd van Oranje tegen Tsjechië met als uitkomst een blamage in de vorm van 0 – 2 verlies.

Het Nederlands elftal is vandaag dan ook op overtuigende wijze uitgeschakeld door Tsjechië in de achtste finales van het EK.

In de tweede helft ging het helemaal mis voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer, met een rode kaart voor Matthijs de Ligt en twee tegendoelpunten.

Voor rust leek Oranje nog wel iets sterker, maar de grootste kans was voor de Tsjech Antonín Barák. Meteen na rust liet Donyell Malen een enorme mogelijkheid onbenut, waarna het helemaal fout ging voor Nederland.

Rode kaart

In de 55e minuut kreeg De Ligt rood, omdat hij vallend hands maakte en zo een grote Tsjechische kans voorkwam. Met tien tegen elf ging Oranje vervolgens ten onder.

Bij een corner in de 68e minuut kopte Tomás Holes de openingstreffer binnen en negen minuten voor tijd besliste Patrik Schick de wedstrijd.

Door de nederlaag gaat niet Oranje maar Tsjechië, dat veertigste staat op de FIFA-ranking, verder naar de kwartfinale op 3 juli om 18.00 uur in Bakoe.

De ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavý neemt het volgende week op tegen Denemarken.

Bron : NU.nl