Oranje beschikte over privé Airbus A321

PARAMARIBO, 27 juni 2021 – Zowel Natio als Oranje zijn inmiddels uitgeschakeld op een groot toernooi, maar behalve deze overeenkomst is er ook een flink verschil tussen beide teams.

Oranje eiste een eigen Airbus A321

Daar waar de Natio spelers enkele weken terug in een vliegtuig zaten dat wegens wanbetaling aan de ketting werd gelegd, hebben de Oranje spelers een eigen Airbus A321 weten te regelen.

De spelers weigerden om een uur lang Business Class te moeten vliegen en hebben daarop de KNVB onder druk gezet een persoonlijke en zeer luxe Airbus A321 in te zetten.

Memphis Depay
– selfie vanuit het vliegtuig –

De Nederlandse internationals zijn daarmee gisteren van Schiphol naar Boedapest gevlogen, een vlucht van een dikke 60 minuten.

Totaal vernederd

De maatschappij die de vlucht onder haar vleugels nam was het zeer exclusieve Britse Titan Airways, een maatschappij dat normaliter alleen de rijkste der rijken en meest beroemde mensen ter wereld rondvliegt.

Het interieur van de Airbus
– genoeg beenruimte voor 11 spelers –

Het luxe-vervoer heeft overigens niet geholpen; Oranje speelde dramatisch slecht en werd totaal vernederd door Tsjechië waartegen het kansloos met 0 – 2 verloor.

Ruim 1 miljoen euro kosten?

De huur van een Airbus A321 op commerciele (charter-) basis kost ongeveer 25.000 EUR per uur.

Als de spelers ook nog terugvliegen, komt het prijskaartje dus uit op een basale 48 (uur) maal 25.000 = 1.200.000 EUR voor nog geen drie uur vliegplezier.

Bron : Luchtvaartnieuws


— UW MENING —

Is een eigen Airbus A321 niet wat overdreven?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!