Ruim 500.000 Brazilianen overleden aan corona

PARAMARIBO / Rio de Janeiro, 3 juli 2021 – In Brazilië zijn zaterdag tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het coronabeleid van president Jair Bolsonaro.

In onder meer Rio de Janeiro, São Paulo en hoofdstad Brasília waren grote groepen mensen op de been. Ze droegen spandoeken en riepen teksten die het vertrek van Bolsonaro eisen.

500.000 doden

Brazilië is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. Inmiddels zijn meer dan 520.000 Brazilianen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Ook het vaccinatietraject verloopt erg moeizaam. Momenteel is slechts 11 procent van de Braziliaanse bevolking volledig gevaccineerd.

Ter vergelijking : Nederland staat in de top drie van best presterende landen van Europa en Suriname kent sinds de hulp van Nederland een ruim 200% effectievere campagne.

"corona is een griepje"

De hevigheid van de pandemie in Brazilië is mede het gevolg van het lakse beleid van Bolsonaro.

Die noemde het virus onder meer "slechts een griepje" en wees strenge maatregelen van de hand, zelfs nadat hij zelf besmet was geraakt.

Eerder op de dag gaf het hooggerechtshof in Brazilië de hoogste aanklager van het land toestemming om een onderzoek te starten naar Bolsonaro.

De president zou – net als veel andere leiders in Zuid-Amerika en Afrika – betrokken zijn geweest bij corruptie omtrent het inkopen van vaccinaties.

Bron : Tubantia (Nederland)


— UW MENING —

Ziet u corona ook als een "griepje"?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!