(ingezonden) Ramadhin liegt en is een gevaar

PARAMARIBO / OXFORD, 8 juli 2021 – Naast zelfbenoemd bisschop Steve Meye ("het wattenstaafje is bedoeld om hersenen te manipuleren en ons tot slaaf te maken"), verkondigde ook onze eigen Mini-ster van Volksgezondheid Amar Ramadhin deze week een pertinente leugen.

Voor uw en mijn geschiedschijving zal ik zijn woorden hieronder exact vermelden.

We weten dat er nu een Deltavariant bij onze buren is.

Die zal waarschijnlijk ook in ons land komen.

Als je gevaccineerd bent, zul je er echter niets van merken.

Amar Ramadhin
minister van volksgezondheid

Zijn woorden en semi-wetenschappelijke beweringen zijn een minister onwaardig en bewijzen maar weer eens te meer dat hij van medische wetenschap geen kaas heeft gegeten.

De vaccins (laat u allen vaccineren!) zijn zéér effectief tegen de reguliere coronavirussen en zorgen er voor dat bijna niemand meer ernstig ziek kan worden.

Tegelijkertijd is het niet zo dat een persoon met vaccin volledig immuun tegen corona is.

Ook met vaccinatie kan je het virus gewoon nog oplopen, bij je dragen en zelfs overdragen.

Gevaccineerd of niet, wees altijd voorzichtig en houd je aan de internationale regelgeving hieromtrent.

Melanie Faber
medical researcher

Wat mij echter grotere zorgen baart, zijn de aantoonbare leugens die Ramadhin tijdens de vergadering met de Raad van Ministers openbaart.

De vaccins die wij kennen – en in Suriname dankzij de WHO en Nederland tot onze beschikking hebben – zijn namelijk een stuk minder effectief tegen de gevaarlijke varianten zoals de Britse (Alfa) en vooral Indiase (Delta) varianten.

"Na vaccinatie merk je niets van het Deltavirus"

Als meneer de minister beweert dat "je na vaccinatie niets meer merkt van het Deltavirus" dan moet hij zijn huiswerk beter doen.

Zijn beweringen zijn zeer gevaarlijk, omdat mensen kunnen denken dat het wel mee valt en dat je de regels kan laten verslappen als je eenmaal gevaccineerd bent.

Feitelijk is hij hiermee schuldig aan het creëren van schijnveiligheid en zelfs oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Ook bij vaccinatie in combinatie met het Deltavirus kan je ernstig ziek worden en is er absoluut de mogelijkheid dat je anderen besmet met deze gevaarlijke variant.

De claim van Ramhadin dat je na vaccinatie nooit meer iets merkt van de Deltavariant is een pertinente leugen.

Melanie Faber
medical researcher

Ten eerste ben je dus na vaccinatie nog steeds vatbaar en ten tweede tonen alle internationale studies aan dat je tegen het Deltavirus een stuk minder goed opgewassen bent.

Onderzoek spreekt minister tegen

Mensen hebben namelijk sowieso twee prikken met de coronavaccins van Pfizer / BioNTech of AstraZeneca nodig om enigszins beschermd te zijn tegen de besmettelijke Deltavariant.

Bij het reguliere virus is vaak één prik al genoeg, de mutanten vragen echter een veel hogere dosis en speciale behandeling.

Maar zelfs bij twee injecties is de afweer vele malen zwakker dan bij andere varianten, blijkt uit Frans onderzoek eerder deze week.

Onderzoek in Nature
– zwakke antilichamen bij Deltavariant –

Gevaccineerden die pas één prik hebben gehad zijn nauwelijks beschermd tegen de Deltavariant. Dat geldt overigens ook voor mensen die zijn genezen van het coronavirus (en zelfs dan nog steeds vatbaar blijken te zijn).

Het onderzoek is binnen de medische wereld al langer bekend. De wetenschappers hebben vandaag hun bevindingen in een artikel van het invloedrijke wetenschappelijke tijdschrift Nature gepubliceerd.

Blunders, leugens en misstappen

Leest de minister geen vakliteratuur? Volgt hij de ontwikkelingen niet? Interesseert het hem niet dat hij met valse uitspraken de volksgezondheid in gevaar brengt? Heeft hij geen adviseurs die hem op zijn talrijke blunders en misstappen wijzen?

De wetenschappers concluderen dat de Deltavariant heel goed in staat is om het afweersysteem te omzeilen.

Bewering van de minister
– Dagblad De West –

De antistoffen van mensen die niet zijn gevaccineerd, maar wel corona hebben gehad, werken goed tegen de Alfavariant (Brits).

Maar exact diezelfde afweerstoffen hebben nauwelijks effect op de Deltavariant (India), ze zijn namelijk vier keer zo zwak.

Bij slechts 10 procent was de afweer na enkele vaccinatie in staat om de Deltavariant uit te schakelen.

Dat betekent dat 90% van de mensen ook na één prik besmet kunnen raken en ernstig ziek kunnen worden.

Volgens de minister merk je hier echter helemaal niets van.

Melanie Faber
medical researcher

Na de tweede prik had "slechts" 75 procent van de mensen genoeg afweer opgebouwd tegen de Deltavariant, maar waren zij nog steeds veel gevoeliger voor ziekte en overdracht van deze mutant.

Een enkele dosis Pfizer / BioNTech of AstraZeneca is daarentegen niet of nauwelijks efficiënt tegen de variant uit India.

Alle vaccins zorgen pas na de tweede prik voor een reactie die in staat was om de Deltavariant effectief te neutraliseren, maar 25% van de mensen blijft zeer vatbaar, aldus de onderzoekers.

Minister, u bent een gevaar voor onze volksgezondheid

Mijn conclusie naar de minister is hetzelfde als wat ik "bisschop" Steve Meye heb geadviseerd; ga naar huis, doe de deur op slot en gooi de sleutel weg.

U bent met uw leugens en halve waarheden een gevaar voor onze volksgezondheid.

Bron : Melanie Faber MSc. PhD. International Medical and Business Affairs


— UW MENING —

Denkt u dat Ramadhin voldoende op de hoogte is van medische ontwikkelingen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!