Nationale Assemblee pikte illegaal grond in

PARAMARIBO, 13 juli 2021 – De Nationale Assemblee is aan het Onafhankelijkheidsplein gehuisvest, in het gebouw van de voormalige Buitensociëteit Het Park in Paramaribo.

Blijkbaar was er een tijd terug niet genoeg ruimte voor de hooggeplaatste leden, want er zijn op de grens met de achterliggende officierswoningen toen enkele lelijke containers geplaatst waarin kantoor gehouden werd.

In die periode is ook zonder overleg besloten om een deel van de erven – die achter de historische officierswoningen liggen – in te pikken en nieuwe schuttingen te plaatsen.

Gestolen land

Die afscheiding ging dwars door de percelen van de woningen heen, die vanwege de overeenkomst met de UNESCO juist beschermd hadden moeten worden.

Ondanks een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van onze DNA om de werkzaamheden toen per direct te stoppen, ging men door met het optrekken van het hek en het opdelen van de grond.

Dit is diefstal en vernietiging van ons gezamenlijk cultureel erfgoed.

Werkgroep Caraïbische Letteren
Nederland / Suriname

Er zijn historische kaarten waarop duidelijk wordt aangetoond waar de grens met de sociëteit liep.

De afgepakte grond behoort bij die woningen en is absoluut geen eigendom van het terrein van het Assemblée.

Er is in die tijd ook al een historische afvoergoot kapotgeslagen tijdens de "werkzaamheden".

Later zijn de bakstenen neuten van een historisch gebouw op één van de erven onherstelbaar beschadigd.

Vernietigd

De Assemblée beschikt over een in 2016 vervaardigde kaart, die echter op ondeugdelijke gronden werd vervaardigd en op deze manier flink is misbruikt.

Deze geschiedkundig waardevolle grond is nu simpelweg opgedeeld en vernietigd zonder enig besef van ons waardevollee historische erfgoed.

Bron : Werkgroep Caraïbische Letteren


— UW MENING —

Mag de DNA zo maar grond inpikken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!