Zware tijden voor Sylvana Simons

PARAMARIBO / DEN HAAG, 20 juli 2021 – Het is een zware periode voor de Nederlandse politica van Surinaamse afkomst, Sylvana Simons.

Haar politieke partij BIJ1 – die zich vooral richt op mensen van gekleurde komaf – is deze week afgerekend door politiek Nederland.

Tegelijkertijd is de partij onverwachts onderwerp geworden van een grootschalig onderzoek naar racisme, geweld en seksisme binnen de partij.

Afgelopen week heeft de partij bij monde van Sylvana een motie van wantrouwen (het zwaarste politieke wapen dat Nederland kent – redactie) tegen demissionair premier Rutte ingediend.

Duizenden doden door Rutte

Ze houdt hem persoonlijk verantwoordelijk voor meer dan 30.000 doden in Nederland, vanwege zijn "zeer zwakke en soepele coronabeleid".

Het Nederlandse coronabeleid is het slechtste van Europa en heeft de volksgezondheid ernstig geschaad.

Het kabinet kiest voor zoveel mogelijk besmettingen en slachtoffers als haalbaar.

Ik houd Rutte daarmee persoonlijk aansprakelijk voor meer dan 30.000 doden.

BIJ1
Sylvana Simons

Haar uitspraken en houding konden rekenen op de woede van álle politieke partijen in Nederland die vinden dat zij over de ruggen van coronaslachtoffers op een goedkope manier politiek probeert te scoren.

Niet alleen is haar motie met 100% van de stemmen verworpen, maar kon ze zelf ook nog eens rekenen op een motie van afkeuring (een lichter politiek wapen – redactie).

Racisme en geweld binnen de partij

Tot overmaat van ramp blijkt haar partij een kweekvijver van racisme, geweld en vrouwonvriendelijkheid te zijn geworden.

De absolute nummer twee van haar partij, Quinsy Gario is om die reden per direct uit de partij gezet en geroyeerd als lid.

Quinsy Gario
– grensoverschrijdend gedrag –

De momenteel werkeloze kunstenaar en activist – vooral bekend van zijn anti-Zwarte Piet acties – is tevens onderworpen aan onderzoek van een groot accountants– en advocatenbureau.

Hij zou met partijgeld gesjoemeld hebben, vrouwen onzedelijk betast, agressief zijn naar andere leden en het dreigen met geweld niet schuwen.

Verschillende partijleden en medewerkers hebben een aanklacht tegen de nummer twee van BIJ1 ingediend.

Gario wordt beschuldigd van racisme, corruptie en geweld

Gario is nu een groot probleem voor de partij, omdat hij nog wel de troonopvolger van Simons is.

Als Simons zou aftreden of voor lange tijd ziek zijn, dan is Gario de nieuwe nummer één van de partij.

Hij is weliswaar geen lid van de partij meer, maar in Nederland is de verkiezingsuitslag bindend en niet het partijlidmaatschap.

Troonopvolger

Gario heeft zo veel stemmen van Nederlanders gehad, dat hij maar iets minder populair dan Simons was.

Dat hij nu zelf beschuldigd wordt van racisme, corruptie, geweld en seksisme is dan ook een nieuw en groot probleem voor Sylvana Simons.

Bron : NU.nl / NOS.nl


— UW MENING —

Heeft Sylvana gelijk met haar beweringen over Rutte?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!