Voetballer Jergé Hoefdraad neergeschoten

PARAMARIBO, 1 augustus 2021 – De man die zondag zwaargewond raakte bij een schietpartij op een feest in Amsterdam (Nederland) is de 35-jarige profvoetballer Jergé Hoefdraad.

Hoefdraad – die zijn voetbalcarrière bij Ajax begon – is een goede vriend van ex-Ajaxcied Quincy Promes, die op zijn beurt weer wordt verdacht van het plegen van een moordaanslag op zijn eigen neef.

Promes zou zijn neef op een feest hebben neergestoken en een soortgelijk incident lijkt nu Hoefdraad te overkomen, zij het met een schietwapen.

Schot in hoofd

Meerdere bronnen hebben bevestigd dat het slachtoffer inderdaad profspeler is en neergeschoten in zijn hoofd.

Een woordvoerder van de politie wilde vanwege de privacy niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer.

Hoefdraad, Promes, Babel en Emanuelson waren vrienden

Hoefdraad begon zijn professionele voetballoopbaan bij de jeugd van Ajax, waar hij samenspeelde met onder anderen Surinaamse grootheden als Ryan Babel en Urby Emanuelson.

Hoefdraad was zondagochtend aanwezig bij een feest in een bedrijfspand te Amsterdam Zuid.

Dramatisch feest

Rond de klok van 06.00 uur 's ochtends ging het daar gruwelijk mis. Hoewel officieel nog niet duidelijk is wat er zich precies heeft afgespeeld, zou er tussen de aanwezigen een grote vechtpartij zijn uitgebroken.

Een van de vechtende mensen voelde zich daarbij kennelijk zo bedreigd, dat hij een pistool trok en Hoefdraad door zijn hoofd neerschoot.

Bron : AD / NOS / NU (Nederland)


— UW MENING —

Horen wapens wel thuis op een feestje?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!