(ingezonden) Santokhi's loze belofte

PARAMARIBO, 29 augustus 2021 – Op 29 december 2020 deed president Chandrikapersad Santokhi een grote belofte aan "zijn" volk. Binnen negen maanden zouden alle financiële problemen grotendeels zijn opgelost.

Santokhi : "binnen negen maanden alles opgelost"

Financieel gezien verwachten we begin 2021 een doorbraak – al in februari 2021 zullen er lichtpunten zijn.

De financiële perspectieven voor 2021 zien er zeer goed uit.

We hebben een urgentie-fase van negen maanden en die ligt op schema. In februari 2021 krijgt het land financiële injecties en in april 2021 begint de stabilisatie-fase.

Daarna is de crisis beslecht en kunnen we weer aan verschillende projecten beginnen.

president Santokhi
persconferentie december 2020

Toezeggingen Santokhi
– Starnieuws, december 2020 –

We zijn inmiddels bijna zo ver, over enkele dagen is het september en dat is de negende maand van dit jaar.

Als Santokhi's belofte een baby zou zijn, dan is ons land momenteel hoog zwanger.

De beloofde geboorte van een beter bestaan dreigt echter uit te draaien op een miskraam.

Beschuit met muisjes

De afgelopen maanden zijn we niet getrakteerd op beschuit met muisjes, maar ontelbaar veel loze beloften, proefballonnen, onzichtbare rijen aan buitenlandse investeerders, vermeende miljoenen investeringen, onderzoekscommissies en financiële instituten die al failliet waren voor ze konden beginnen.

Corruptie wordt zogenaamd bestreden, maar onder de tafel geaccepteerd en misschien zelfs wel gefaciliteerd.

Criminelen als Brunswijk, Bouterse en Bordo worden op het schild gehesen, krijgen een platform om zich te uiten en in plaats van opsluiting worden ze bedankt met promotie en nog hogere posities.

Brunswijk en Bouterse bepalen het beleid

Niemand weet wat Brunswijk uitspookt, wat hij achter de schermen voor invloed heeft, op basis waarvan hij benoemd is tot de tweede machtigste man van het land en hoeveel vingers hij inmiddels in de pap heeft die voornamelijk gevuld wordt met nepotisme en zelfverrijking.

Geheime afspraken

De geheime afspraken in de nachtelijke overleggen met Bouterse zijn nooit gepubliceerd, zijn vermeende betrokkenheid bij een enorme wapendiefstal, de (zelf)moord op zijn kleinzoon en zijn plotselinge "vertrek" uit de politiek worden niet onderzocht.

Santokhi dreigt daardoor steeds meer een pratende pop te worden die danst naar de pijpen van zijn grootste vijanden – Bouterse en Brunswijk.

Santokhi is een marionet zonder ruggengraat

Als een marionet zonder ruggengraat trekken deze drugscriminelen en moordenaars aan de touwtjes van onze president die vervolgens slaafs doet wat hem wordt opgedragen.

Voor het oog van de camera speelt Santokhi mooi weer.

Het IMF geeft af en toe een grijpstuiver, hij reist naar Guyana, Nederland en China om op "hoog diplomatiek niveau" de internationale verhoudingen te herstellen en belooft ons keer op keer dat alles binnenkort goed komt.

Marionet
– een pop met touwtjes –

Achter de schermen gebeurt er echter weinig, komen de bilaterale overleggen vooral neer op het smeken om geld en lijkt er totaal geen visie te zijn om het land op structurele wijze voor eens en altijd uit het drassige moeras van corruptie en vriendjespolitiek te trekken.

De nageboorte van onze bevalling wil ik niet zien

Vage afspraken, een wederhelft met meer posities dan diploma's, een totaal gebrek aan transparantie, het belonen van criminelen in de politiek, vermeende corruptie met gronduitgiften, miljoenen uitgaven aan zinloze auto's met gratis benzine – de ellende van ons land woekert voort als een ongekapt oerwoud zonder weerga.

Nageboorte

Over een maand is het dan zo ver. De negen maanden zijn voorbij en als de toezeggingen van Santokhi uitkomen zijn we met ons allen stinkend rijk.

Ik vrees echter met grote angst de bevalling van zijn belofte en durf de nageboorte nu al niet te aanschouwen.

Bron : Melanie Faber MSc. PhD. International Medical and Business Affairs


— UW MENING —

Is Chandrika zijn belofte nagekomen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!