ADEK niet in wereldranglijst universiteiten

PARAMARIBO, 3 september 2021 – Ondanks het geloof in eigen kunnen is het de ADEK (Anton de Kom Univeriteit / Paramaribo) ook dit jaar niet gelukt door te breken in de top van bijna 2.000 van internationale universiteiten.

Ranglijst 2022

De trots – en enige universiteit – van ons land wordt niet vermeld in de wereldwijd gerenomeerde World University Rankings van het toonaangevende Britse tijdschrift Times Higher Education.

Plek Universiteit Land
1 University of Oxford Engeland
2 California Institute of Technology Amerika
3 Harvard University Engeland

De ranglijst van Times Higher Education is een van de belangrijkste internationale lijsten voor het beoordelen van prestaties van universiteiten.

Voor de nieuwste lijst van het komende jaar 2022 zijn bijna 1.750 verschillende universiteiten in 100 landen beoordeeld en onderzocht.

Zo is er gekeken naar zaken als onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale positionering.

World University Rankings
Times Higher Education Magazine

Nederland

De Nederlandse universiteit Wageningen University & Research is voor dat land het hoogstgeplaatst – op plek 53, een stijging van bijna 10 posities ten opzichte van vorig jaar.

Ook de Universiteit van Amsterdam stijgt in de ranglijst naar plek 65. De Universiteit Utrecht schuift zes plekken op naar 69. De Universiteit van Leiden daalt een plek naar 71.

De Erasmus Universiteit Rotterdam blijft stabiel op plek 72 en de Technische Universiteit Delft naar plek 75.

Ook de Rijksuniversiteit Groningen is verzekerd van een plek en blijft staan op positie 80.

Suriname

Het is niet eenvoudig op de allesbepalende lijst terecht te komen aangezien bijvoorbeeld Nederland het "slechts" moet doen met plek 53 van ruim 1.750 in totaal.

Zoals gezegd komt Suriname helaas helemaal niet op de lijst voor, nieuwkomers als Azerbeidzjan, Ethiopië en Tanzania scoren daarentegen wel goed.

Bron : Times Higher Education Magazine


— UW MENING —

Wat moet de ADEK doen om op de lijst te komen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!