Dean Gorré : "Surinaamse Bond weet niets"

PARAMARIBO, 5 september 2021 – Dean Gorré heeft in Nederland keihard uitgehaald naar zijn vorige werkgever, de Surinaamse Voetbalbond. Via ondermeer de krant en televisie verweet hij zowel de bond als Suriname nergens deskundig over te zijn en stelde dat alleen hij het nationale voetbal vooruit kan helpen.

In interviews met lokale dagbladen en onder andere de uitzending van Goedemorgen Oranje reageert de trainer op zijn ontslag door Roy Samuels, bestuurslid van de Surinaamse bond.

De voor Suriname spelende, Nederlandse voetballer Ryan Koolwijk ging in die uitzending ook in op het vertrek van Gorré en besprak een brief die door de spelersgroep zou zijn opgesteld.

Gorré droomde van Gold Cup en Nederlandse spelers

Gorré vertelde dat hij bij zijn aanstelling een droom had om met Suriname kwalificatie voor de Gold Cup af te dwingen en dit met Nederlandse spelers wilde bereiken.

Veel Nederlanders gingen overstag na deze belofte waardoor Natio op een gegeven moment inderdaad enkel nog spelers uit het voormalige moederland opstelde.

Unieke prestatie

Met deze nieuwe lichting plaatste Suriname zich voor het eerst in de geschiedenis voor de Gold Cup – een unieke prestatie van onze voormalige coach.

Op het eindtoernooi werd onze ploeg helaas kansloos uitgeschakeld, ook de tweede voorronde van het WK werd niet gehaald.

In juli werd bekend dat de Surinaamse voetbalbond afscheid nam van de bondscoach.

SVB en Gorré vechten op straat hun ruzies uit

Bestuurslid Roy Samuels haalde in een verklaring over het ontslag uit naar Gorré. Volgens hem was de bondscoach vaker in het buitenland dan in Suriname.

Samuels had papieren waarmee hij kon bewijzen dat Gorré in de periode 2020 tot aan augustus 2021 in totaal 355 dagen is weggebleven en slechts 10 dagen in Suriname verbleef.

Als het aan mij lag, was Dean allang weg vanwege zijn arrogante gedrag.

Hij heeft een moeilijk gedrag. Hij kreeg alle ruimte om te werken, maar hij leefde in z’n eigen wereld en dacht dat hij boven de wet en het het bestuur kon staan.

Ook heeft hij vrienden in het criminele circuit waar hij de Natio-spelers kennis mee heeft laten maken.

Dat is zijn nekslag geweest, hij is geen teamplayer en komt enkel voor eigen belangen op.

Roy Samuels
SVB

Gorré bevestigde in een ander interview vanwege zijn vrouw (die multimiljonair is geworden in Amerika – redactie) inderdaad bevriend te zijn met "rijke" mensen in Suriname, maar antwoorde in een dagblad en op de Nederlandse televisie keihard en verwijtend.

Die man kan niets, niet eens rekenen, hij weet niets en ook niet hoeveel dagen er in een jaar zitten.

Dat betekent dat ik tien dagen in Suriname ben geweest. Iedereen weet dat het niet zo is.

Ik ben altijd in Suriname, elke dag van het jaar.

Alleen heb ik vanwege corona inderdaad vorig jaar heen en weer gevlogen tussen Nederland, Amerika en mijn familie in Engeland.

Waar die man over praat, dat laat duidelijk zien dat hij geen niveau heeft en dat dat soort mensen niet alleen het voetbal, maar heel Suriname onderontwikkeld houden.

Dean Gorré
ex-trainer Natio

Gorré zegt de spelersgroep van Suriname wel aan zijn kant te hebben. Toen de voetbalbond zijn ontslag bekendmaakte, kwam de selectie met een verklaring waarin de bond veel zaken wordt verweten.

Suriname heeft niets geregeld, de trainer heeft zelfs een trainingsveld moeten regelen om iets op te doen. Dat was niet goed.

Ter voorbereiding op de Gold Cup hebben we alles op kunstgras gedaan, terwijl je op gras speelt.

Dit hebben wij als speler nooit meegemaakt, Suriname heeft ons echt verrast met de manier van regelen en opstellen.

Ryan Koolwijk
Nederlandse voetballer

Volgens alle betrokkenen bij het programma is de kans groot dat Nederlandse spelers nu helemaal nooit meer voor Suriname willen spelen en Natio dus weer "gevuld" moet worden met jongens van eigen bodem.

Ze spraken uit hier geen vertrouwen in te hebben en erkenden dat (het voetbal in) Suriname na 1975 nog in de kinderschoenen staat wat ontwikkeling betreft.

Wel hopen ze dat er ooit verbetering komt voor het voetbal in Suriname en Natio in het bijzonder.

Gorré eist miljoen SRD

Gorré verdiende ruim 10.000 USD per maand en heeft naar eigen zeggen nog recht op minimaal 35.000 USD dat door Suriname aan hem betaald moet worden.

Ook claimt hij dit jaar nog 1.000.000 SRD te moeten krijgen, omdat hij daar volgens zijn contract recht op heeft gezien alle door hem behaalde resultaten.

Als hij het geld niet op tijd krijgt, zou hij een advocaat gaan regelen om het alsnog te bemachtigen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is het netjes dat zowel de SVB als Gorré elkaar openlijk besmeuren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!