Grootste corona-explosie tot nu toe

PARAMARIBO, 9 september 2021 – Suriname heeft in de afgelopen 24 uur 502 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het grootste aantal binnen een etmaal sinds het begin van uitbraak in ons land.

Daarmee was ruim 48 procent van de 1.037 afgenomen coronatests positief. Wereldgezondheidorganisatie WHO zet in op minder dan 10 procent positieve tests.

In Suriname geldt nog steeds code paars, het hoogste alarmniveau.

Ruim 43 procent van de volwassen bevolking is volgens de officiële coronawebsite van het land deels tegen COVID-19 gevaccineerd, ongeveer 20% volledig.

Suriname heeft in de afgelopen 24 uur drie coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd. In september staat het aantal tot nu toe op 25.

Het totale aantal coronagerelateerde sterfgevallen in het land met ongeveer 600.000 inwoners is opgelopen tot 746.

Vierde golf

In Suriname is sprake van een vierde besmettingsgolf. De Surinaamse minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin vond het begin september ondanks zijn zorgen hierover niet nodig om de coronamaatregelen in het land aan te scherpen.

Tijdens een persconferentie zei hij dat de verantwoordelijkheid bij de Surinaamse samenleving ligt. Wel heeft Ramadhin goede hoop dat het aantal nieuwe positieve tests snel afneemt.

Bron : NU.nl


— UW MENING —

Denkt u dat het snel beter gaat met de besmettingen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!