Beroemde SuriNeds "ontwijken" Bouterse

PARAMARIBO, 9 september 2021 – Een viertal Bekende Nederlanders van Surinaamse afkomst die representatief zouden moeten staan voor Suriname, wilden niet in het openbaar over Bouterse praten.

Talkshowhost Johnny de Mol (zoon van mediamagnaat John de Mol) ontving gisteren in een prime-time talkshow op televisie vier Nederlanders met Surinaamse roots om te praten over het bezoek van onze president Chan Santokhi.

Relatie

De relatie tussen Nederland en Suriname is daarmee "volledig hersteld", zo heeft de president en demissionair premier Mark Rutte laten weten.

De vier representatieve "Surinamers" waren overigens niet heel divers van samenstelling en zeker niet representatief voor de Surinaamse samenleving in zowel Nederland als Suriname.

Geen van de beroemde SuriNeds wil praten over Bouterse

Er zaten geen mensen van Hindustaanse, Javaanse of Chineze afkomst tussen – laat staan Saramaccaners, Aukaners, Boeroes of bijvoorbeeld Libanezen met Surinaamse roots.

Het ging om Roué Verveer, Natacha Harlequin, Berget Lewis en Willie Wartaal.

Wat het viertal onder meer verbond, was een grote onwil om over Bouterse te praten en het feit ze eigenlijk niets van Suriname of de precaire politieke situatie blijken te weten.

Comediant

De talkshowhost stelde een duidelijke vraag aan het viertal; "Ik heb begrepen dat jullie gezamenlijk niet over Bouterse willen praten. Ik wil graag weten wat daar zo gevoelig aan is."

Roué Verveer (comediant) nam daarop het eerste woord: "Het is gevoelig, ik praat er niet over. Ik heb het er wel altijd over in mijn shows, maar nooit in het openbaar".

Praten over Bouterse is zo gevoelig dat veel mensen er de humor niet van inzien.

Als ik het erover heb, dan verwijten de Surinamers mij dat ik Suriname kapot maak.

Terwijl ik denk dat het moet kunnen, net als dat mensen grappen maken over Trump, Obama of Rutte.

Roué Verveer
comediant

Dictator

De talkshowhost antwoorde met "Maar het is toch goed nieuws? De dictatuur heeft verloren van de democratie."

Geen van de gasten aan tafel weersprak hem met het feit dat Bouterse vrij recentelijk nog tot tweemaal toe gedurende tien volle jaren democratisch aan het bewind is geholpen en huidig vice-president Brunswijk minstens zo'n groot aandeel had in de dictatoriale strijd van de jaren '80.

Advocaat

Natacha Harlequin (een advocaat en showbusiness deskundige) wist nog te melden dat ze te jong was ten tijde van Bouterse en er niet veel van af weet.

Wel hebben haar ouders er onder geleden, wat haar geraakt heeft en ze bekijkt de nieuwe situatie het liefste als advocaat.

Over het feit dat Brunswijk inmiddels vice-president is en ook weer een strafblad en moorddadig verleden heeft, heeft ze tenslotte ook niets gezegd.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Snapt u dat SuriNeds liever niet over Bouterse en Brunswijk praten?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!