(aangevraagd) Burger dreigt perceel te verliezen aan ABOP

ALBINA, 21 september 2021 – Het gebeurt niet vaak, maar soms vraagt een gebruiker van deze app een oud artikel aan. Afhankelijk van de urgentie wordt hier vervolgens wel of geen gehoor aan gegeven.

Ditmaal is het de beurt aan de bekende lezer Will en hij of zij vroeg onlangs een artikel aan waarin vraagtekens werden gesteld bij het grondbeleid van de huidige regering.

(...) het betreft hier (waarschijnlijk) een zeer grof schandaal en staaltje van machtsmisbruik met als kwade genius Leo Brunswijk, waarbij zelfs een rechterrlijke uitspraak aan de ABOP-laars wordt gelapt.

De heer Akooi is letterlijk van z'n eigen terrein – waar hij nog decennia grondrecht op heeft – verwijderd, terrein afgesloten en gewapend bewaakt.

Moet ik me zorgen maken dat die lui morgen bij mij aankloppen om me van mijn terrein af te gooien en mijn woning in bezit te nemen?

Will
lezer Suriname Nieuws

Omdat de kwestie recentelijk speelde en bij sommige lezers veel vragen opwekt, is besloten het aangvraagde artikel nogmaals te plaatsen.

Burger dreigt in Albina perceel te verliezen aan ABOP

Richenel Nelson Akooi dreigt zijn perceel aan de Granpasie te Albina te verliezen. Leo Brunswijk – broer van vicepresident Ronnie Brunswijk – is de grote boosdoener.

Recht van grondhuur is echter per beschikking op het stuk grond, groot 641 m3 verleend aan de Akooi.

Slepende kwestie

Sinds vorig jaar, vlak voor de verkiezingen, was Leo Brunswijk bezig met het voeren van beheersdaden op het perceel zonder toestemming van de rechtmatige eigenaar. De heer Akooi is toen naar de rechter gestapt.

Er is vonnis gewezen op 5 november 2020 in deze slepende kwestie en Leo Brunswijk werd door de Kort Gedingrechter verboden het terrein te betreden en beheersdaden van welke aard dan ook uit te voeren.

Ondanks het vonnis gaat Brunswijk door met activiteiten

Landmeetkundige werkzaamheden op het perceel in opdracht van de heer Akooi zijn zonder opgaaf van redenen abrupt stopgezet op 25 februari 2021 door districtscommissaris Clyde Hunswijk van het bestuursressort Marowijne Noord-Oost.

Toegang ontzegd

Akooi was bezig met het voeren van beheersdaden op zijn perceel, duikers waren ook pas geplaatst. Potseling wordt er nu een ABOP– centrum opgezet op dat perceel van hem. Grenspalen zijn verwijderd, de goot voor het perceel is breder gegraven.

Op dit moment wordt hem de toegang ontzegd naar zijn eigen perceel. Een poort is geplaatst, op slot gezet en er staan wachters. Dit tot grote frustratie van de heer Akooi.

Machtsmisbruik

Een neef van de benadeelde die met Dagblad Suriname hierover sprak, is woest over deze handelingen van Leo Brunswijk.

Dit is machtsmisbruik.

Het is ongekend wat nu gaande is.

De districtscommissaris en de politie, bij wie een klacht is ingediend, willen niet optreden.

Gedupeerde bewoner
Albina / Suriname

Volgens zijn informatie heeft Brunswijk nu een aanvraag ingediend voor een terrein, inbegrepen dat van de heer Akooi.

Akooi is naar de pers gestapt om de gemeenschap te laten weten wat voor gedrag een exponent van een politieke partij vertoont die zegt op te komen voor de kleine man.

De districtscommissaris en Leo Brunswijk waren niet bereikbaar voor commentaar. De politie van Albina wilde geen reactie geven en verwees naar de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname.

Bron : Dagblad Suriname


— UW MENING —

Kan de ABOP nog wel getolereerd worden als regeringspartner?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!