Jandino stopt shows om corona-controle

ROTTERDAM / PARAMARIBO, 24 september 2021 – De Nederlandse komediant met Antilliaanse roots Jandino Asporaat schrapt zijn zeer lucratieve Nederlandse theatertour vanwege de invoering van de coronapas.

Hij is tegen een tweedeling in de maatschappij en stopt daarom met zijn optredens.

Gratis corona-pas

De corona-pas is een QR-code die digitaal of op papier aantoont dat je dubbel bent gevaccineerd of 24 uur geleden een negatieve test-uitslag hebt gehad.

Iedereen kan zo'n toegangspas gratis krijgen, of je nu gevaccineerd bent of niet (een commerciële test moet je overigens wel zelf betalen in Nederland).

200.000 euro per avond

Vlak voor de start van de QR-testen heeft Jandino Asporaat in allerijl op één avond twee shows gegeven in Rotterdam en dat heeft hem bijkans 200.000 euro opgeleverd.

Nu schrapt hij dus een hele serie van dat soort lucratieve shows, alleen omdat hij tegen de invoering van de corona-pas is.

Jandino wil dat iedereen zijn komische shows kan bekijken, of je nu een vaccin hebt, besmet bent met corona of allebei maakt hem daarbij niet uit – iedereen is welkom.

Financiële domper

Als de QR-samenleving van start gaat, mogen ongevaccineerde mensen alleen nog naar Jandino toe als ze zich eerst laten vaccineren of testen.

De keuze om mijn hele theatertour te annuleren totdat ik weer voor iedereen kan spelen, is geen makkelijke keuze.

Zowel emotioneel niet, maar ook financieel niet.

Jandino Asporaat
Nederlandse grappenmaker

Waarom kiest hij er toch voor?

Ik kreeg een brief van een dame, waarin stond:

"Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur.

Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen, testen is te zwaar voor mij en dus kan ik je shows door de verplichte corona-pas nooit meer bezoeken."

Jandino gooit daarom de handdoek in de ring.

Tegen corona-testen

"Haar brief raakte mij tot in mijn kern en ik besloot: ik kan hier niet aan meewerken. Ik ben met mensen gaan praten die al gevaccineerd zijn en die zeiden: die prik neem ik, maar ik ga niet meewerken aan een tweedeling in de samenleving. Want dat is wat aan er de hand is en dat weet iedereen!"

Jandino vervolgt zijn persoonlijke en dramatische verhaal.

"Wij hebben een bedrijf met fantastisch personeel en ook al hebben wij anderhalf jaar klappen ontvangen en wordt de toekomst door mijn keuze niet makkelijker, wil ik toch tegen jullie zeggen: God is groot, alles komt goed!"

Bron : Mediacourant / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u Jandino grappig?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!