Mensen woedend op Jandino

PARAMARIBO, 2 oktober 2021 – De ook onder Surinamers erg populaire Nederlandse komiek Jandino Asporaat beleeft een heftige week. Eerder werd hij door veel mensen als "held" gezien, omdat hij tegen de controle op corona is, maar sinds gisteren staat hij vooral te boek als verrader.

Wat blijkt namelijk het geval?

Sinds een week is men in Nederland verplicht een QR-code te tonen bij openbare gelegenheden als theaters, café's en restaurants.

Deze code geeft aan dat je (dubbel) bent gevaccineerd, 24 uur geleden een negatieve corona-test hebt onderdaan of minder dan drie maanden geleden hersteld bent van de ziekte.

Geen vaccins en controle

Jandino Asporaat is fel tegen het testen op corona en heeft uit principe daarom al zijn theatertours geannuleerd; om binnen te komen zou men immers moeten aantonen dat ze geen corona hebben.

Een dag voordat de corona-test verplicht werd, organiseerde hij echter in allerijl twee ingekorte versies van zijn show op één avond en verdubbelde hij de toegangsprijs.

Jandino : "ik doe niet mee met de corona-controle"

In het theaterwezen keek men hier al wel wat vreemd van op en ook op social media begon men wat argwaan te krijgen over zijn beweegredenen.

Zelf gaf Jandino aan dat hij uit principe zijn shows voor iedereen toegankelijk wil houden, besmet met corona of niet en dat hij zelf ook nooit zou meedoen aan deze "discriminatie".

Extreem rechts steunt Jandino
– vanwege zijn strijd tegen de corona-controle –

Om zijn verhaal te onderbouwen, vertelde hij over een brief van een stervende dame die hij persoonlijk ontvangen zou hebben. De dame kon het fysiek niet aan om getest te worden en dus zou zij overlijden zonder naar Jandino's show te kunnen gaan.

Vrij snel bleek echter dat de brief helemaal niet bestaat en dat de geplande shows van Jandino nauwelijks kaarten hadden verkocht.

200.000 EURO winst

Door op één avond twee korte shows te geven, wist hij echter toch ruim 200.000 EURO te verdienen.

De reden hiervoor is simpel; Jandino krijgt betaalt per kaartje, terwijl hij zijn locaties, werknemers, geluidsmannen en technici moet betalen per avond.

In plaats van 25 losse optredens (en dus 25 maal kosten te maken) had hij er nu nog maar 1 optreden en dat zorgde voor een enorme besparing op de kosten, terwijl de dure tickets hem een recordwinst bezorgden.

Dat het team rondom hem en de theaters nu een enorme inkomstenderving hebben, maakte voor hem niets uit aangezien hij hierdoor juist extra winst boekte.

Extreem rechts steunt Jandino

Extreem rechtse politieke partijen in Nederland hezen Jandino vanwege zijn "strijd tegen de corona-apartheid" ondanks alle bedenkingen direct op het schild.

Onder andere de leider van Forum voor Democratie (Therry Boudet) en zijn volgers waren laaiend enthousiast over dit nieuwe gezicht van de medische "ongelijkheid" en "discriminatie" in Nederland.

Jandino : "de corona-controle is geen probleem"

Heel lang heeft de jubelstemming omtrent Jandino echter niet geduurd, want gisteren verscheen hij opeens op een groot televisiegala.

Op dat feest werd "het Gouden Kalf" uitgereikt en zelf viel hij daarbij ook in de prijzen.

Genderneutraal kalf

De "Gouden Kalveren" zijn beeldjes die men in Nederland uitreikt aan de beste speelfilms, hoofdrolspelers, musici, etc... in de filmwereld.

Sinds dit jaar zijn die "genderneutraal" gemaakt met "een extra focus voor mensen met een donkere huidskleur". Hierdoor spreekt men bijvoorbeeld dus niet meer van "de beste vrouwelijke acteur", maar gewoon "de beste acteur".

Jandino toont prijs
– na het tonen van zijn QR-code –

Er was wel één voorwaarde om de prijs op televisie in ontvangst te nemen; men moest bij de ingang namelijk een QR-code tonen om te bewijzen dat ze geen corona hebben.

Jandino had hier totaal geen moeite mee, toonde zijn QR-code en nam vol trots de prijs in ontvangst.

Door het ijs gezakt

Zijn gedrag onderbouwt de vele verdenkingen dat het hem helemaal niet om de corona-check ging, dat de brief evenals zijn beweegredenen vals zijn en dat hij vooral snel wilde cashen in plaats van maandenlang door het land te trekken.

De mensen die hem eerst steunden in zijn strijd tegen "medische discriminatie" in Nederland buitelen nu – net als de mensen in het theaterwereldje en de showbizzwereld – over elkaar heen om hun afgunst over dit verraad uit te spreken.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gelooft u Jandino nog?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!