Suriname in top-3 meest besmette landen

PARAMARIBO, 8 oktober 2021 – Ondanks het harde werken van onze minister Amar Ramadhin en de uitgebreide internationale steun lukt het Suriname niet de coronacrisis te beteugelen.

Deze week is er een nieuw dieptepunt bereikt nu ons land in de top-3 van meest besmette landen wereldwijd terecht is gekomen.

Top-3 besmettingen

Het Europese ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) houdt elke week nauwgezet de statistieken bij omtrent corona.

Zo kleurde Nederland iets geler en werd Suriname juist donkerrood – de meest zware besmettingsgraad die er wereldwijd bestaat.

Illuster rijtje

  1. Mongolië
  2. Servië
  3. Suriname

Coronabesmettingen wereldwijd
– oktober 2021 –

Internationaal werkt men met kleurcoderingen die varieren van lichtgeel (weinig gevaar) tot donkerrood (groot gevaar).

Paars gevaar

Suriname heeft een afwijkend kleurschema; bij ons geldt code paars als een groot gevaar.

Maar die kleur bestaat wereldwijd niet en is direct na aantreden van Santokhi in het leven geroepen. Waarschijnlijk omdat "oranje" de kleur van de VHP is en "paars" van de NDP.

Door een afwijkende kleur te gebruiken, wordt paars nu geassocieerd met gevaar en oranje dus niet (meer).

Internationale hulp

Nederland, Amerika, India en China zijn ons te hulp geschoten met honderdduizenden gratis vaccins, hulp, kennis, technologie en mankracht.

Ondanks het kordate optreden van de minister blijft de coronasituatie uit de hand lopen en zit Suriname nu met slechts twee andere landen wereldwijd in de absolute gevarenzone.

De donkerrode status geeft aan dat men wereldwijd afraadt om naar Suriname te reizen.

Tegelijkertijd moeten mensen uit ons land die naar het buitenland gaan extra testen en bewijzen kunnen overleggen voordat men de grens over mag.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is minister Ramadhin in staat de situatie op te lossen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!