Nederland reageert op "misdragingen" Surinaamse politie-topper

PARAMARIBO, 11 oktober 2021 – De voorzitter van onze Politiebond – Mielando Atompai – heeft excuses gemaakt voor zijn patsergedrag.

Atompai – die op werkbezoek is in Nederland op uitnodiging van notabene de Nederlandse Politiebond – kreeg veel kritiek vanwege een filmpje waarin te zien is dat hij flink wat geld uitdeelt op een feest.

Gouden kettingen, vrouwen en stapels geld

In de gewraakte video is te zien dat een vrouw meerdere briefjes van honderd euro geeft aan een man in een discotheek.

Vervolgens pakt Atompai zijn portemonnee om de vrouw af te bluffen en haalt er een enorme stapel briefjes van vijftig uit.

De onbekende man krijgt van Atompai nog eens twintig briefjes van vijftig euro, oftewel duizend euro in handen – bovenop de honderden euro's van de vrouw.

Op een feestje in Antwerpen heb ik een beetje geld aan een van de meest getalenteerde artiesten van de ghetto in België gegeven.

Ik besef dat de wijze waarop zulks is gebeurd niet goed is overgekomen bij de samenleving.

Sorry.

Mielando Atompai
voorzitter Surinaamse Politiebond

Atompai is sinds 6 oktober in Nederland met een delegatie van de Surinaamse Politiebond op uitnodiging en kosten van de Nederlandse Politiebond.

Vooraf is aangegeven dat onze politie niet over geld en middelen beschikt en dus betaalt Nederland het volledige verblijf, de reis en verblijfkosten evenals het eten en drinken.

Twee weken op kosten van Nederland

De Surinaamse politie neemt maar liefst twee volle weken de tijd om de banden aan te halen en hun samenwerking in de vorm van subsidie en giften te bespreken.

Atompai belde na de ophef meteen met de voorzitter van de Nederlandse bond – Jan Struijs – om uit te leggen wat er gaande was.

Afgelopen weekend was hij blijkbaar in Antwerpen met zijn broer.

De man uit de video zou een straatrapper zijn die naar eigen zeggen kansloze jongeren helpt en Atompai gaf hem geld.

Dat ging – als ik dat mag zeggen – op zijn Surinaams. In een disco, cash, veel stapels geld, gouden kettingen en dansende mensen.

Dan is de beeldvorming nogal precair.

Jan Struijs
voorzitter Nederlandse Politiebond

Waarom Atompai – ondanks de coronasituatie en tijdens een volledig betaald werkbezoek – in België ging feesten, laat de heer Struijs onbeantwoord.

"Het gaat om een beëdigd politieman en hij stelt dat het zijn eigen geld is. Ik heb geen mandaat om daar over te oordelen en laat het aan de Surinaamse Bond om zich hierover uit te spreken."

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Accepteert u de uitleg van Atompai dat hij "een beetje" geld aan goede doelen schenkt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!