Korpschef neemt Atompai in bescherming

PARAMARIBO, 12 oktober 2021 – Zoals bekend circuleert op sociale media een film waarop te zien is hoe Atompai – voorzitter van de Politiebond Suriname – grote sommen geld overhandigt aan onbekende personen.

Giften en samenwerking

De in ongenade geraakte Atompai en een grote aanvullende delegatie zijn op kosten van Nederland in ons voormalig moederland aanwezig om te spreken over ondersteuning en samenwerking vanuit de Nederlandse politie.

Meerdere hoge Surinaamse politiefunctionarissen melden nu dat met dit filmpje bewust insinuaties worden opgeroepen en dat er niets aan de hand is.

Korpschef Prade : "men valt Atompai ten onrechte aan"

Onze korpschef Roberto Prade neemt de bondsvoorzitter volledig in bescherming met zijn opmerking dat hij niets verkeerd heeft gedaan en de topman weigert dan ook te spreken van enig vraagstuk – hetzij ethisch of moreel.

Wat daar gebeurt, heeft plaatsgevonden op een besloten feestje en iemand die daar toevallig aanwezig was heeft dat filmpje illegaal publiek gemaakt.

Ik zal wel met Atompai praten om op zijn tellen te passen. Niet omdat hij iets verkeerd heeft gedaan, maar om hem te beschermen tegen de vijandelijke opinies vanuit het volk.

Roberto Prade
Korpschef Politie Suriname

Volgens de korpschef is Atompai zelfstandig ondernemer, wat zijn vermogen verklaart.

"Meerdere politiemensen zijn ook ondernemer, het is al jaren gedoog beleid binnen het korps. Atompai is ook succesvol ondernemer, al voordat hij agent werd."

De politietopper vraagt zich ook hardop af waarom men de pijlen nu richt op de hardwerkende bondsvoorzitter die niets verkeerds heeft gedaan.

Topper Hellings : "Atompai is op normale wijze bezig"

Ook Raoul Hellings – voormalig voorzitter en nu adviseur van de Surinaamse Politiebond – onderschrijft de woorden van Prade en beschermt Atompai in felle bewoording.

Het gaat om een privé feestje waar Atompai op zijn eigen manier gewoon wat uibetalingen doet aan enkele artiesten.

Ik zie echt niet wat daar verkeerd aan is.

Raoul Hellings
adviseur van de Surinaamse Politiebond

Atompai houdt het er zelf bij dat hij als een soort van ontwikkelingswerker geld geeft aan kansloze jongeren die een zwaar leven in België zouden hebben.

Eén van de artiesten die in totaal duizenden euro's ontving zou het geld weer besteden om daklozen te helpen.

Nederland : "Suriname moet zelf ingrijpen"

De voorzitter van de Nederlandse bond – Jan Struijs – heeft al aangegeven dat het niet aan Nederland is om dit "Surinaamse gedrag" te veroordelen.

Volgens Struijs gaat om een beëdigd politieman die in zijn vrije tijd met geld heeft gestrooid. Vervolgens is het aan de Surinaamse bond om zich hierover uit te spreken en te beoordelen of dit gepast gedrag is in de huidige economische situatie.

Gezien de reactie van zowel Prade als Hellings is er dus niets aan de hand en valt men vooral over het feit dat Atompai ten onrechte wordt aangevallen in de media.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van de verklaring van onze politie-toppers?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!