(ingezonden) Atompai ten onrechte gepromoveerd

PARAMARIBO, 14 oktober 2021 – Op 23 juli 2018 is Atompai bevorderd van agent 2e klasse (drie strepen) naar agent 1e klasse (vier strepen). Per 1 december 2019 is hij vervolgens bevorderd van agent 1e klasse naar onderinspecteur van politie (drie knopen).

Op 9 april 2020 is hij vlak vóór de verkiezingen door regering-Bouterse bevorderd tot inspecteur van politie 2e klasse (twee sterren).

Minder dan twee jaar

Opmerkelijk is het wel dat Atompai in minder dan twee jaar tijd grote promotiesprongen heeft gemaakt tijdens Bouterse II-regering.

Wij kennen niemand binnen het Korps Politie Suriname (KPS) die in minder dan twee jaar tijd zulke grote promotiesprongen heeft gemaakt; in minder dan twee jaar tijd, van drie strepen naar twee sterren!

Atompai is van drie knopen gelijk gesprongen naar twee sterren, zonder de inspecteursopleiding gevolgd te hebben. Dit vanwege zijn universiteitsdiploma rechten.

Noot: De wet biedt deze mogelijkheid, dus niks aan de hand tot zover.

Het probleem is wel het volgende.

Anderen binnen het KPS met een universitair diploma, moesten de inspecteursopleiding van twee jaar wel volgen. Erger nog, toen Atompai bevorderd werd tot inspecteur 2e klasse, waren er zoveel andere politieambtenaren met een afgeronde inspecteursopleiding die jaren zaten te wachten op hun bevordering.

Die kregen hun bevordering steeds maar niet, maar Atompai wel.

Hypocrisie van Atompai

Bij deze laatste categorie was Atompai lid van het bondsbestuur, maar hij is niet opgekomen voor die andere collega’s die met een afgeronde inspecteursopleiding al jaren zaten te wachten op hun bevordering.

Tijdens de periode dat Atompai en consorten in het bondsbestuur zitten, is het fenomeen opgedoken dat politieambtenaren die een afgeronde hbo– of universitairdiploma hebben, slechts in een naast hogere rang bevorderd worden.

Dit terwijl zij ook recht hebben op een benoeming zoals die van Atompai. Echter heeft Atompai hiervan geen probleem gemaakt zoals hij plotseling met betrekking tot Ramlall doet.

Een collega van Atompai heeft op dit moment zelfs een rechtszaak aanhangig gemaakt om deze ongelijke behandeling tenietdoen, want die persoon beroept zich ook op de procedure zoals het eraan toe gegaan is bij Atompai.

Het beginsel van gelijkheid geldt alleen wanneer het Atompai en consorten uitkomt en wordt te pas en te onpas gebruikt.

Dit alles brengt ons tot het vermoeden dat Atompai bondszaken heeft misbruikt ten eigen bate.

Het is best mogelijk dat de NDP-regering (2015-2020) hem beloond heeft om hem rustig te houden, zodat hij geen vakbondsacties ontketent.

In ruil daarvoor werd hij rijkelijk beloond met grote promotiesprongen. Hij is voorgetrokken of bevoordeeld, ten opzichte van andere collegae.

Toen was Atompai stil en keek hij de andere kant op.

Bron : Sunil Sookhlall & Kries Mahabier


— UW MENING —

Zijn de beschuldigingen in dit artikel terecht?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!