Nederland : 85% coronapatiënten NIET gevaccineerd

PARAMARIBO, 14 oktober 2021 – Nederlands onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft berekend dat maar liefst 85% van de coronapatiënten op hun intensive care geen vaccin heeft genomen.

Ruim vier op de vijf coronapatiënten die op de intensive care (ic) liggen (bijna 85 procent), zijn niet tegen COVID-19 gevaccineerd.

Vaccins helpen

Een volledig gevaccineerd persoon heeft daarmee 33 keer minder kans om door COVID-19 op de ic te belanden als iemand die niet geprikt is.

Een minderheid van nog geen 15 procent was volledig tegen COVID-19 gevaccineerd en kwam desondanks toch ernstig ziek op de ic terecht.

20% van de mensen zorgt voor 85% van de ic-opnames

Voor het onderzoek bekeek het RIVM de gegevens van mensen die de afgelopen maanden in de Nederlandse ziekenhuizen zijn opgenomen.

Statistieken

Van alle in het ziekenhuis opgenomen covidpatiënten – dus ook die buiten de ic – waren drie op de vier ongevaccineerd, oftewel 75%.

Dat de gevaccineerden toch nog voor 25% van de reguliere opnames zorgen, komt simpelweg omdat steeds meer mensen een vaccin nemen, aldus het RIVM.

Zelfs als 100% van de bevolking het vaccin neemt, dan zou iedereen die alsnog ziek wordt het vaccin gehad moeten hebben – zo werken statistieken nu eenmaal.

Maar nog steeds liggen er meer ongevaccineerde personen dan gevaccineerden in het ziekenhuis.

Dit terwijl de groep gevaccineerde mensen in Nederland veel groter is dan de groep ongevaccineerde mensen.

In Nederland is ruim 80 procent van de mensen van twaalf jaar en ouder tegen COVID-19 gevaccineerd.

De overige 20% zorgt dus voor 85% van de gevaarlijke ziekenhuisopnames.

RIVM
gezondheidszorg Nederland

Vaccins beschermen voor 95 procent tegen ziekenhuisopname en voor 97 procent tegen ic-opname, bleek uit eerder onderzoek van het RIVM.

Vaccins beschermen voor 95% en 33x minder kans op ziekte

De effectiviteit van de vaccins tegen ziekenhuisopname en ic-opname was ook in de afgelopen maanden onveranderd hoog en lijkt de enige uitweg uit deze wereldwijde crisis.

Bron : NU.nl / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Snapt u dat mensen bang zijn voor het vaccin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!