Anti-drugseenheid verdacht van drugshandel

PARAMARIBO, 17 oktober 2021 – Eerder deze week werd al bekend dat het hoofd van de beveiliging van vice-president Brunswijk hoofdverdachte is in een onderzoek naar cocaïnehandel in ons land.

Bevestiging corruptie

De beveiligings-topper is tevens politie-inspecteur en er zijn nu ook een aantal leden van zijn belangrijke "anti-drugs unit" verdachte in weer een ander onderzoek naar de handel in drugs.

Een bron binnen de Surinaamse overheid heeft berichtgeving daarover in de Surinaamse media aan de Nederlandse website "crimesite.nl" inmiddels bevestigd.

Piloten gered

Het gaat om leden van het zogeheten Arrestatie-Team, ook wel A-Team genaamd.

Dat is een speciaal samengesteld team dat gevoelige anti-drugsoperaties uitvoert. Een onderzoeksteam onder leiding van de procureur-generaal heeft de verdachten gehoord.

Onderwerp van onderzoek is de vangst van 490 kilo bij Kaaimangrasi die op 14 juni in beslag werd genomen door het A-Team.

De drugs waren naar Suriname gekomen in een vliegtuigje dat uitgebrand in een ander gebied is gevonden.

Er werden toen geen mensen aangehouden.

Kaaimangrasi ligt langs de Surinamerivier ten zuidoosten van Paramaribo.

De verdenking is nu dat de leden van het A-Team de piloten van het vliegtuigje in veiligheid hebben gebracht.

Vier A-Teamleden zouden in opdracht van hun commandant met twee voertuigen de piloten hebben afgevoerd.

Anti-drugseenheid helpt drugspiloten vluchten

Die hadden de drugs bij Kaaimangrasi gedropt en waren doorgevlogen naar Goliath, een gehucht in het binnenland ten zuidwesten van Paramaribo.

Daar zouden de de piloten zijn opgehaald en gered door leden van het A-Team.

Guyana-connectie

Het A-Team was recentelijk betrokken bij de aanhoudingen van twee (oud-) politiemensen in verband met de vondst van 430 kilo cocaïne in een buitenwijk van Paramaribo.

Eerder werd bekend dat het onderzoek naar de drugsvangst bij Kaaimangrasi samen met de autoriteiten in ons buurland Guyana in verband wordt gebracht met een drugsvliegtuig dat in Guyana was geland.

"Santokhi knijpt een oogje dicht bij de overtredingen"

Er landen regelmatig kleinere vliegtuigjes met cocaïne vanuit Brazilië of Colombia in Suriname, vooral in geïsoleerde gebieden in het zuiden en westen van ons land.

President Chandrikapersad Santokhi wil de internationale cocaïnehandel die via Suriname verloopt naar eigen zeggen aanpakken, maar doet tot op heden niets daaraan en tolereert uit lijfsbehoud diverse misstappen van onze politie-toppers.

Bron : crimesite.nl


— UW MENING —

Moet Chandrikapersad zijn ballen eens gaan tonen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!