Coronie heeft nog steeds geen huisarts

PARAMARIBO, 23 oktober 2021 – Het district Coronie moet het nu al langer dan een maand doen zonder zowel een arts als ambulance.

Geen enkele arts

Over enkele weken hoopt het district echter weer te beschikken over een huisarts die verbonden is aan de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Burgervader Maikel Winter acht het hoog tijd dat het district de beschikking krijgt over een arts.

Nu zijn er gesprekken gaande met een gepensioneerde arts die eventueel bereid is part-time zijn krachten te geven in het district.

Ramadhin : "niets aan de hand, alles onder controle"

Algemeen is aangenomen dat er landelijk een nijpend tekort aan artsen en specialisten is ontstaan na het aangekondige vertrek van de Cubaanse artsen uit Suriname, begin vorige maand.

Volgens Amar Ramadhin van Volksgezondheid is er echter helemaal geen tekort aan artsen in het land en heeft hij alle zaken goed onder controle.

Om die reden heeft hij ook niet vooraf ingegrepen of beleid gemaakt om nieuwe artsen op te leiden of desnoods in te laten vliegen.

Amar Ramadhin
minister

Maureen Wijngaarde-van Dijk (Medische Zending) gaf kort daarna aan dat er wel een enorm tekort aan artsen bestaat.

Niet alleen bij de Medische Zending waar zij het overzicht bewaard, maar ook in heel Suriname en bij alle bekende ziekenhuizen in ons land.

Medische Zending / RGD : "nijpend tekort aan alles"

Coronie beschikt nu inmiddels wel over een ambulance, maar niet over een gecertificeerd bestuurder of (huis-)arts die daarin plaats kan nemen.

Wel een amulance, geen bestuurder

Men probeert op korte termijn om een tweede wagen te bemachten voor het district en hoopt dat de gepensioneerde arts in kwestie bereid is ook daadwerkelijk dienst te nemen.

De districtcommissaris is echter nu al zeer tevreden dat zijn district weer zal gaan beschikken over het noodzakelijke op dit gebied – mits natuurlijk alles doorgaat.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moet er meer pro-actief beleid komen op het gebied van medische voorzieningen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!