Tips over deze app

PARAMARIBO, 31 oktober 2021 – De app die u nu gebruikt – Suriname Nieuws – bevat veel nieuws en reacties. Gemiddels 100 nieuwsberichten en 250 reacties per keer dat u de app opent.

Toch is geprobeerd alles zo helder en overzichtelijk mogelijk te houden. Ook zitten er – wellicht wat verborgen – handige zaken in waar u misschien overheen kijkt.

In dit artikel worden twee van deze tips uitgelegd.

1. Reactie-overzicht

Sommige artikelen hebben veel reacties waarvan de ene reactie zinvoller is dan de ander. Zolang er niet gescholden wordt, is heel veel mogelijk en daarom zijn alle meningen hier ook welkom.

Toch kan het voorkomen dat u tijdens het lezen van de reacties de draad kwijt raakt en geen idee heeft wie er nu precies op wie reageert, laat staan waarom.

Om dit laatste te verhelpen, heeft de app een simpele maar handige functie : je kan namelijk direct "terugspringen" naar het bericht waarop iemand anders reageert.

reactie-overzicht
– Suriname Nieuws –

In bovenstaand voorbeeld reageert Wake Up op de lezer Madebo.

Dit kunt u zien doordat bij Wake Up een @-teken staat met daarin de naam van de persoon in kwestie. Dit teken krijgt u door op "antwoord" te drukken – het pijltje dat naar links wijst bij elk bericht.

De tip

Maar in bovenstaand voorbeeld is de originele reactie van Madebo lang en breed uit beeld verdwenen, omdat er veel reacties "tussen" zijn geplaatst.

Als u toch wilt weten op welk bericht Wake Up nu reageert van Madebo, kunt u eenvoudig op het @-teken met de naam drukken.

De app scrollt dan vanzelf terug naar het oorspronkelijk bericht, zodat u de reactie in een betere context kunt plaatsen.

handige tips
suriname nieuws

2. Persoonlijk menu

Soms reageren mensen heel veel en vergeten ze later op welk bericht ze nu hebben gereageerd. Ook kunt u een bepaald artikel of discussie interessant vinden en later nog eens terug willen lezen.

persoonlijk menu
– Suriname Nieuws –

In dat geval is het goed om te weten dat de app hier een hulpmiddel voor heeft in de vorm van het "gezichtje" rechtsboven in de app.

Dat is namelijk uw "persoonlijke menu" en daarin zit u vanzelf uw drie meest recente reacties. Door er op te klikken, opent het bewuste bericht en ziet u uw eigen reactie snel weer terug.

De tip

Wanneer u een interessant artikel wilt bewaren voor later, kunt u onder de titel hiervan op "favoriet" drukken.

Het bericht wordt dan bewaard in hetzelfde menu, zodat u altijd snel terug kunt gaan naar het bericht in kwestie (zolang die nog in de app actief is natuurlijk).

handige tips
suriname nieuws

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kende u deze handige functies?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!