Afgelopen maand meest dodelijk ooit

PARAMARIBO, 1 november 2021 – Ondanks de recente uitspraken van minister Amar Ramadhin dat het "de goede kant op gaat" met zowel vaccinaties, slachtoffers als beleid is de afgelopen maand de meest dodelijke corona-maand ooit.

Geen beleid, geen app

Bijna 25% van alle Surinaamse slachtoffers aan het coronavirus zijn gevallen in de afgelopen vier weken.

Het beleid wordt hier echter niet op aangepast, behalve een eenmalige "mini-lockdown" van 24 uur op 4 november en een bijna niet nageleefde "lockdown" na 21:00 uur 's avonds.

Amar Ramadhin
corona beleid

Ook de beloofde corona-app die gevaccineerden meer vrijheid zou moeten geven lijkt er niet te komen, althans niet op tijd;

Amar Ramadhin zelf had beloofd dat deze voor het eind van vorige maand wereldwijd gelanceerd zou worden.

Ons land heeft vorige maand ruim 200 corona-gerelateerde sterfgevallen geregistreerd. Dat komt neer op bijna een kwart (20.5%) van alle ruim 1.000 doden die we tot nu toe te betreuren hebben.

Ten opzichte van een maand eerder – september met ongeveer 150 doden – is dat een explosie van stergevallen.

Geen verantwoording, wel osodresi

De beleidsplannen van het ministerie van Gezondheidszorg lijken dus niet te werken, maar Ramadhin heeft al herhaaldelijk aangegeven dat het niet meer zijn verantwoording is (maar van het volk – redactie).

Wel is hij op wetenschappelijke titel bezig om twee zogenaamde "osodresi's" (huismiddeltjes – redactie) te laten testen in samenwerking met enkele hoogopgeleide medisch specialisten aan de Anton de Kom Universiteit (ADEK).

Als blijkt dat dit helpt, zal hij overwegen de osodresi voor te laten schrijven door artsen en apothekers in ons land. Wel heeft hij als voorwaarde gesteld dat er "evidence" (bewijs) moet worden geleverd.

Vaccinaties, geld, ondersteuning en kennis vanuit Nederland – en andere landen – is er inmiddels meer dan genoeg.

Overbodige vaccins worden momenteel zelfs weggegeven.

Wel heeft Nederland aangegeven "dat dit het is" wat ondersteuning betreft en dat de bal nu bij de beleidsmakers – waaronder Ramadhin – ligt.

Nederlandse steun
corona pandemie

Zowel de minister als de Communicatie Dienst Suriname (CDS) waren niet bereikbaar voor commentaar, aangevraagd via de bekende digitale kanalen.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moet Ramadhin toch beleid maken om sterfgevallen te voorkomen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!