Nederlands ziekenhuis weigert coronapatiënten

PARAMARIBO, 1 november 2021 – Een opmerkelijke keuze van een Nederlands ziekenhuis; het Sint Jans Gasthuis in Weert (Limburg) weigert vanaf vandaag coronapatiënten op te nemen, omdat die teveel druk leggen op de reguliere patiënten.

Coronapatiënten worden niet meer geholpen

Het ziekenhuis probeert hiermee een signaal af te geven dat de niet-gevaccineerden moeten ophouden met het weigeren van vaccins, omdat dit ten koste gaat van mensen die tegen hun zin in ziek worden.

Vaccins beschermen

Om corona te voorkomen kan je immers eenvoudig een vaccin nemen, maar andere levensbedreigende ziekten of bijvoorbeeld een botbreuk na een ongeluk heb je niet in de hand.

Doordat ongeveer 10% van de Nederlanders zich weigert te laten vaccineren, bezetten zij nu kostbare en schaarse bedden van anderen die wel gevaccineerd zijn, maar niet geholpen kunnen worden.

Alle beschikbare zorg dreigt hierdoor uit te gaan naar niet-gevaccineerden met coronaklachten, terwijl mensen met een kunstheup, pacemaker of ingrijpende operatie soms maanden moeten wachten.

Sint Jans Gasthuis
Nederland (Limburg)

In Nederland is ongeveer 90% van de bewoners (dubbel) gevaccineerd, terwijl bijna 85% van de mensen met coronaklachten juist niet-gevaccineerd zijn.

Verstoord evenwicht

Het evenwicht tussen reguliere zorg en speciale coronazorg is daardoor totaal verstoord en met de nieuwe maatregel hoopt het ziekenhuis in Limburg meer tijd, zorg en aandacht aan de "overige" zieke mensen te besteden.

Overigens betekent de opnamestop voor coronapatiënten niet dat zij aan hun lot worden overgelaten; ze worden verplaatst naar ziekenhuizen elders in het land, maar zijn in het Sint Jans Gasthuis niet meer welkom.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moeten onze ziekenhuizen ook niet-gevaccineerden weigeren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!