Nurmohamed installeert nieuwe commissie

PARAMARIBO, 9 november 2021 – De bouwwereld is zich aan het ontwikkelen en er moet worden nagegaan welke ontwikkelingen er zich in Suriname afspelen. Ook moet er gekeken worden naar wetten die aangepast moeten worden.

Nieuwe commissie moet verandering brengen

Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bij de installatie van een commissie.

De taak van de nieuwe commissie is verandering brengen.

Innovatieve manieren creëren om beter te bouwen en mooie projecten op zetten.

Ook wordt er gekeken naar hoe de spelregels op een professionele wijze naar de samenleving kunnen worden gebracht.

Bouwcommissie
Ministerie OW

Tijdens dit feestlijk moment op zijn ministerie gaf de bewindsman aan dat Paramaribo op de Werelderfgoedlijst staat. De binnenstad kent veel historische panden waar regels aan zijn verbonden.

Werelderfgoed niet onderhouden

Monumentale gebouwen zijn in de loop der jaren degelijk achteruitgegaan door achterstallig onderhoud, zei de OW-topman. Ook is gebleken dat mensen niet bekend zijn met de regelgevingen als het gaat om bouwen in Suriname.

De OW-minister gaf vervolgens aan dat het instellen van een nieuwe commissie dus van essentieel belang is om verschillende zaken aan te pakken.

De focus wordt gelegd op de binnenstad van Paramaribo, de monumentale– en staatsgebouwen en bouwvergunningen die op het ministerie van Openbare Werken binnenkomen.

Zowel de Unie van Architecten als Stichting Erfgoed Suriname maken deel uit van deze nieuwe commissie (de personen die in de commissie zelf zitten zijn onbekend – redactie).

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Ziet u liever een nieuwe commissie of investeringen in onze wegen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!