De beloften van Santokhi voor 2022

PARAMARIBO, 12 november 2021 – President Santokhi heeft gisteren in De Nationale Assemblee gezegd dat er voor 2022 bijzonder veel positieve zaken op agenda staat met betrekking tot zijn beleid.

Nationaal Herstelplan

Het uitgangspunt is daarbij volgens de president (naast de begroting) het reeds door het college goedgekeurde Nationale Herstelplan uit 2021.

Dit plan wordt nu al overwegend en zeer succesvol met eigen middelen gefinancierd.

Meer leningen

Daarnaast zal er gegarandeerd financiële ondersteuning (in de vorm van leningen) worden betrokken bij;

Het Herstelplan kent ook een implementatie unit, die verantwoordelijk is voor het aansturen en monitoren van de implementatie van de 185 maatregelen en projecten.

Oppenheimer

Op zeer kort termijn zal er duidelijkheid komen over de herschikking van de schulden, met name de zogenaamde Oppenheimer-schulden.

De president belooft ook een gegarandeerde verbetering van het belastingstelsel;

Sanering ambtenaren

De kosten van het overheidsapparaat zullen moeten worden teruggedrongen.

Hierbij zal het ambtenarenapparaat worden gesaneerd, waarbij het vrijwillig karakter de boventoon zal spelen.

We zullen aanmoedigen, dat ambtenaren een carrière in de private sector zullen kiezen, eventueel onder begeleiding van om– of bijscholing.

Daarmee wordt een deugdelijk kader geschapen voor de private sector om meer te investeren en meer werkgelegenheid te scheppen.

Chandrikapersad Santokhi
president

Uiteindelijk zal dit moeten leiden tot een toename van de economische groei, betere kansen voor iedere burger van Suriname, alsook het verbeteren van de eigen sociale mobiliteit en welvaart.

Chan : "ambtenaren moeten vrijwillig ontslag nemen"

Met het oog op de olie– en gasindustrie, worden voorbereidingen getroffen voor het bevorderen van local content en het klaarstomen van bedrijven voor het verrichten van diensten voor de sector.

Het agrarisch beleid is volgens de president gericht op het realiseren en het waarborgen van de voedselzekerheid en voedselveiligheid voor de Surinaamse bevolking, in samenhang met de ontwikkeling van de agrarische sector als productiesector.

Grondbeleid

Met het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness, zullen agrarische ondernemers in staat gesteld worden om modernisering en expansie van de productiecapaciteit door te voeren.

Het grondbeleid zal effectiever worden uitgevoerd. De betaling van de grondhuur zal worden vergemakkelijkt.

Ontwikkeling woningbouw

Daarnaast worden burgers in staat gesteld om domeingrond te converteren naar eigendom.

De verschillende verkavelingsprojecten worden thans geïdentificeerd en geïnventariseerd; waar dat mogelijk is zullen zij worden gereedgemaakt voor de sociale woningbouw.

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u blij met de toezeggingen van onze regering?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!