Santokhi : ik heb buitenlandbeleid hervormd

PARAMARIBO, 15 november 2021 – Volgens president Santokhi heeft hij eigenhandig het volledige beleid richting het buitenland hervormd. Ook is Suriname nu wereldwijd een geaccepteerde en volwaardige onderhandelingspartner geworden door zijn inzet.

"Onder mijn bewind is geen plaats voor nepotisme"

Het beleid ten aanzien van het buitenland heeft volgens president Chandrikapersad Santokhi onder hem een ware transformatie ondergaan.

Suriname wereldwijd geaccepteerd

Volgens de prsident presenteert ons land zich aan de hele wereld als een land, waar er democratie is en democratische beginselen en instituten worden gerespecteerd.

Deze en andere uitspraken over het mondiale beleid deed de president tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement (DNA).

Een land, waar recht en wet gelden voor eenieder en niet worden misbruikt voor individueel, relationeel of familiebelang;

Waar mensen– en politieke rechten worden nageleefd, beschermd en versterkt;

en een land waar behoorlijk bestuur de norm is;

Dat is het Suriname dat onder mij is ontwikkeld.

Communicatiedienst Suriname
toespraak president DNA

Het politiek– en economisch belang van Suriname zal bij het uit te voeren buitenlandbeleid centraal zijn.

Overeenkomsten en investeringen

Deze Surinaamse belangen zullen verder verfijnd worden in samenspraak met het bedrijfsleven alsook met andere functionele maatschappelijke organisaties.

Wij zullen wereldwijd een principieel, pragmatisch en evenwichtig buitenlandbeleid ontwikkelen, dat tot uiting zal komen in het aangaan met relaties met bevriende landen en relevante multilaterale organisaties.

Wij zijn nu weer geliefd in de Amerika’s, Azië, Afrika en Europa.

De vruchten van het getransformeerde buitenlands beleid worden nu al geplukt gezien de vele overeenkomsten en investeringen.

Communicatiedienst Suriname
toespraak president DNA

Hij verwijst onder meer naar de ondersteuning die het land krijgt van het buitenland in de bestrijding van en de immunisatie tegen het coronavirus is een direct gevolg hiervan.

Suriname staat weer op de internationale kaart en doet weer mondiaal mee als gerespecteerde natie.

Dat hebben we lange tijd niet gehad en is bewerkstelligd onder mijn bewind.

Communicatiedienst Suriname
toespraak president DNA

Het staatshoofd zegt dat niet alleen de buitenlandse, maar ook de ontwikkeling van de Surinaamse belangen prioriteit heeft voor de regering.

Hiervoor zijn er al verschillende projecten in gang gezet. Eén van de grootste prioriteiten van de regering is het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk voor Surinamers.

Gronduitgifte en binnenland

Daarnaast, zal de regering haar visie van ontwikkeling in het binnenland blijven voorzetten in de vorm van;

Bron : deels culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Steunt u Santokhi in zijn uitspraken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!