Minister Volksgezondheid ontslagen uit ziekenhuis

PARAMARIBO, 20 november 2021 – De minister van Volksgezondheid – Amar Ramadhin – is terug in thuisisolatie, nadat hij was ontslagen uit het hospitaal. Gisteren werd bekendgemaakt op de Covid-conferentie dat de bewindsman het naar omstandigheden iets beter maakt.

Gevaccineerd, toch ziekenhuis

Ondanks het feit dat Ramadhin zelf meldde volledig gevaccineerd te zijn, eiste hij toch een urgente ziekenhuisopname af. In totaal heeft de bewindsman ruim een week in het ziekenhuis doorgebracht.

Nadat hij vorig week positief werd getest op het virus kwam hij eerst in thuisisolatie. Op eigen aanvraag en advies van medici werd hij echter binnen 24 uur al ter observatie opgenomen.

Epidemiologische curve

Volksgezondheidsdirecteur Rakesh Gajadhar Sukul heeft op de persconferentie met behulp van een zelf-ontwikkelde epidemiologische curve inzicht verschaft over medisch-technische data en feiten waarover onze experts en toppers bezitten.

De vierde golf is aan het afnemen, maar gezien de lage vaccinatiegraad van Suriname moeten wij niet te vroeg juichen.

Ik druk de samenleving op het hart om zich te laten vaccineren.

Rakesh Gajadhar Sukul
directeur

Hij gaf de media een illustratie van demografische gegevens tijdens de conferentie van 18 november.

Het grootste deel van de covid-19-geïnfecteerden wordt gevormd door niet-gevaccineerden. Zwangere vrouwen op de IC blijken bijna allemaal niet-gevaccineerd en overlijden allemaal.

Onduidelijke maatregelen

Er is volgens de directeur wel een algemene dalende trend. Verder zegt Sukul dat het ministerie meer aandacht schenkt aan het verbeteren van interne werkprocessen en alles eromheen met betrekking tot het coronavraagstuk.

Wat hij hier precies mee bedoelde en of hij concrete voorbeelden kon geven, werd ook na herhaaldelijk verzoek niet beantwoord.

De wetenschap toont aan dat mensen die ingeënt zijn een veel lagere kans hebben om op de intensive care te belanden.

Wij willen zorgen om de intensive care opnames door corona te reduceren.

Rakesh Gajadhar Sukul
directeur

Ook de vraag op welke manier het ministerie dan zowel actief als pro-actief wil optreden, bleef na schriftelijk verzoek van de redactie onbeantwoord.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u tevreden over het beleid van Ramadhin?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!