Albina viert 175 jaar bestaan met een plan

PARAMARIBO, 21 november 2021 – De districtscommissaris Clyde Hunswijk van Marowijne-Noordoost heeft in verband met de viering "175 jaar Albina" uit handen van de directeur van het consultantbureau Solid Safe Solution – Marselo Luitjes – een plan in ontvangst genomen.

175 jarig bestaan Albina wordt gevierd met een plan

Dit plan heeft als hoofddoel om de milieuaspecten in de hoofdplaats Albina in kaart te brengen, deze te analyseren en effectieve oplossingen aan te dragen.

Om dit plan mogelijk te maken was het noodzakelijk om alle belanghebbende actoren binnen deze gemeenschap te consulteren en gezamenlijk zoveel als mogelijk de nijpende zorgpunten te analyseren en vast te leggen.

LUPA
Lift Up Plan Albina

Er is voor deze aanpak gekozen om op deze manier niets aan het toeval over te laten, maar reeds bij het prille begin, alles eraan te doen om voldoende gemeenschappelijk draagvlak voor de uitvoering van dit plan te zorgen die uiteindelijk moet leiden tot een succesvol eindresultaat.

Albina wereldstad

De districtscommissaris gaf aan dat Albina als grensplaats een enorme potentie heeft om uit te groeien tot een aantrekkelijke en wereldwijd erkende stad te worden op het gebied van;

Verder gaf hij aan er alles aan te zullen doen om hiervoor een eerste steen te leggen. Om zover te komen moeten eerst worden aangepakt;

De zaken die daarbij hoog op het agenda staan zijn:

Uitdagingen

Het plan is uitgezet over een strekking van drie jaar en heeft zoals elk plan tal van uitdagingen.

Samen met Solid Safe Solution zal worden bekeken welke mogelijkheden openstaan om financiële middelen te vergaren om de uitvoering mogelijk te maken en deze gefaseerd af te ronden.

Hunswijk rekent op ondersteuning en medewerking van de lokale gemeenschap die nauw betrokken zal worden bij de besluitvorming en uitvoering van de voorgenomen actiepunten.

Bron : culturu.com / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zal Albina binnen drie jaar een wereldstad worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!