NPS : Srefidensi kan zorgen voor 5e golf

PARAMARIBO, 22 november 2021 – De Nationale Partij Suriname (NPS) vreest dat er een vijfde Covid-golf kan uitbreken bij het uitblijven van stringente maatregelen bij de viering van 46 jaar onafhankelijkheid van Suriname.

Oproep van NPS

De groene partij roept op om met z’n allen te voorkomen dat het land te maken krijgt met de vijfde golf.

In een verklaring schrijft de NPS dat ze de afgelopen dagen in intern beraad is geweest over mogelijke gevolgen van een Srefidensi-viering, vooral als er geen lockdown wordt afgekondigd zoals bij de andere feestdagen in het afgelopen jaar het geval is geweest.

Onlangs nog was er een lockdown bij de Divali-viering. De partij is van oordeel dat een publieke viering van Srefidensi op 25 november ruimte geeft aan massa om op de been te zijn.

"VHP wil politiek scoren en Srefidensi moet doorgaan"

Juist om die reden zijn dit jaar alle nationale feestdagen van hogerhand afgeblazen, maar Srefidensi moet op gezag van president Santokhi hoe dan ook doorgang vinden.

Een analyse van de epidemiologische gegevens gepubliceerd door het Bureau van Openbare Gezondheidszorg vertonen het beeld van een teruggaande uitbraak met een positiviteitsgraad van 12.89% (streven is naar < 10%) en een reproductiegetal van 0,78.

Hoewel deze cijfers een positieve neergaande trend van de uitbraak aangeven, is dit gegeven geenszins reden voor verdere uitbreiding van versoepeling van maatregelen.

COVID-19 uitbraak

Er is nog steeds een actieve Covid-19-uitbraak gaande. De teruggaande cijfers moeten geplaatst worden tegen het licht van nog steeds sterk achterlopende vaccinatie dekking.

Momenteel is nog geen 40% van de doelgroep volledig gevaccineerd (2 prikken) en ongeveer 5% gedeeltelijk (1 prik).

Een nog steeds actieve uitbraak door een agressief coronavirus en een te lage vaccinatie dekking zijn de perfecte ingrediënten voor opnieuw een rampzalige periode welke precies rond Kerst, Oud en Nieuw zal vallen.

Rond Kerst en Oud / Nieuw kan de 5e golf ontploffen

De NPS zal ook vanuit haar eigen gelederen de gemeenschap oproepen om met zijn allen ervoor te zorgen dat Suriname een 5de COVID-19 golf ons bespaard blijft.

Voorstel

  1. Oproep van de voorzitter en de assembleeleden aan de gemeenschap om met zijn allen een vijfde golf te voorkomen;
  2. Alle NPS ter beschikking staande bronnen aanboren om de oproep van de Partij zo wijd mogelijk te verspreiden: radio, tv, krant, Facebook, Instagram.

Oproep

  1. De overheid aan te bevelen de controle op handhaving van de maatregelen sterk op te voeren.
  2. Speciale aandacht voor controle op het publiek langs de weg tijdens de traditionele parade.
  3. Het langs de weg staan van publiek ontmoedigen
  4. Zorg dragen voor livestreaming van de Parade zodat mensen hun huis niet uit hoeven
  5. Opvoeren en tijdig detacheren van de controle en surveillance groepen ter voorkoming van samenscholing
  6. Praten tot het publiek middels videoboodschappen.
  7. Ouders oproepen hun kinderen aan te manen tot voorzichtigheid wanneer zij met vrienden zijn, de MoHanA-maatregelen strikt in acht te nemen om niets mee naar huis te brengen;
  8. Jongeren en Volwassenen oproepen om het vertrouwen in hun gesteld om verantwoordelijkheid door veiligheid en bescherming ook bij hun te leggen niet te schaden

Horeca

  1. Hun ondernemingen open te stellen voor gevaccineerden en de ongevaccineerden op een aangepaste wijze te accommoderen.
  2. Zorg te dragen voor goed geventileerde ruimtes en dat bezoekers de 1.5 meter afstand kunnen bewaren alsmede en kunnen voldoen aan de eisen voor hand

Oproep aan alle niet of nog niet volledig gevaccineerden om zich te laten vaccineren.

Ook al is vaccinatie niet de “Holy Grail” voor de beteugeling van de uitbraak, het is wel het belangrijkste middel om de uitbraak en daarmee de pandemie onder controle te krijgen en mensen tegen de gevaren van COVID-19 te beschermen

NPS zal zelf erop toezien dat haar leden zich strikt houden aan de Covid regels en voorschriften.

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Moet Srefidensi dit jaar nog wel doorgaan?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!