(ingezonden) Verkeersveiligheid

PARAMARIBO, 24 november 2021 – Het district Wanica kent na Paramaribo het hoogste aantal verkeersdoden als we uitgaan van 2009 – het jaar met het hoogste aantal verkeersdoden ooit.

"DC's tonen geen betrokkenheid bij de veiligheid"

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) onderschrijft daarom de terechte bezorgdheid van de districtscommissaris van Wanica-Noordwest – Suraksha Sital-Hirasingh – over de vele aanrijdingen die plaatsvinden in het ressort Leiding.

Andere dc's geven enkel sporadisch hun bezorgdheid aan en uiten bijna niets met betrekking tot de verkeersonveiligheid in hun eigen ressort of district.

Dit is wat het KSV juist zorgen baart.

KSV
Korps Suriname Verkeersvrijwilligers

De verkeersvrijwilligersorganisatie heeft sinds de instelling van de Verkeersveiligheidsmaand geen structurele actieve participatie gezien van dc’s tijdens deze speciale maand.

De ex-dc’s Mike Nerkust (Paramaribo) en Adjaikoemar Kali (Commewijne) hebben wel hun toenmalige ondersteuning gegeven aan verkeersactiviteiten in deze maand toen zij daartoe benaderd werden.

Actieplan

Ruim voor aankondiging van de Verkeersveiligheidsmaand in 2021 heeft het KSV een actieplan verzonden naar de huidige deken van de dc’s, dat is ontwikkeld door een groep studenten van de studierichting Public Administration (AdeKUS).

Daarin zijn verkeerscontroles en bewustwordingsactiviteiten voorgesteld die in samenwerking met het KPS en het Burgerinformatiecentrum kunnen worden uitgevoerd in de volgende districten;

Drukke werkzaamheden hebben kennelijk de deken ervan weerhouden daadwerkelijk invulling te geven aan het concrete voorstel dat aan hem is gepresenteerd, want tot op de dag van vandaag is er met de voorstellen niets gedaan.

Ons plan bevat verschillende voorstellen

Het KSV staat nog steeds klaar om daarbij te ondersteunen, nu een van zijn dc’s wel aan de bel heeft getrokken.

Ook wil zij met de dc van Wanica van gedachten wisselen over manieren om veilig verkeersgedrag in haar district te bevorderen.

Manieren die niet alleen financieel haalbaar zijn, want verkeersveiligheid, moet de dc weten, kost niet alleen geld, maar ook commitment.

Bron : Helmut Gezius / Voorzitter KSV


— UW MENING —

Voelt u zich veilig in het Surinaams verkeer?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!