Corona-mutatie rukt verder op

PARAMARIBO, 27 november 2021 – De nieuwe variant van het coronavirus die ontstaan is in Zuid-Afrika rukt verder op en komt via Duitsland en België dichterbij Nederland en daarmee ook Suriname.

De mutatie is gedoopt als Omicron-variant, zodat het niet discriminerend is voor de mensen uit Afrika (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de India-variant).

Europa getroffen

De gevreesde mutatie is besmettelijker dan de Delta-variant en heeft zeer waarschijnlijk ook Duitsland bereikt. Dat meldt een regionale minister in deelstaat Hessen (een "district" in Duitsland), waar zich de drukke internationale luchthaven van Frankfurt bevindt.

Of de reiziger echt is besmet met de nieuwe variant, moet blijken uit verder onderzoek aangezien dit met de standaard beschikbare testen nog niet volledig kan worden bewezen.

Zeer zorgelijk

De WHO heeft de omicronvariant als "zeer zorgelijk" bestempeld.

Ook in het Europese land Tsjechië is een verdacht geval gesignaleerd. Het gaat om iemand die in Namibië is geweest, meldt het Nationale Instituut voor Volksgezondheid.

Internationaal

De variant dook gisteren voor het eerst op in Europa, namelijk in België. In Nederland is de omicronvariant nog niet opgedoken.

Namibië, Hong Kong, België en Dubai zijn al "besmet"

In Afrika zijn zeker vijf landen "besmet" geraakt met de mutatie en ook landen als Hong Kong en Dubai zijn inmiddels getroffen.

Reizigers uit die landen / locaties zijn in Europa niet meer welkom, omdat alle internationale vluchten uit die gebieden zijn geannuleerd (behalve voor mensen die wonen in Europa).

Bron : NU.nl / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Maakt u zich zorgen om deze mutatie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!