Asigron barricadeert Afobakaweg

PARAMARIBO, 30 november 2021 – Dorpelingen van het dorp Asigron hebben brieven geschreven naar het ministerie van Openbare Werken, het districtscommissariaat en diverse ondernemers met het verzoek om de weg naar het dorp aan te pakken.

Barricade

Het mocht niet baten en ten einde raad hebben zij de Afobakaweg ter hoogte van km 60 bij de afslag naar Asigron gebarricadeerd om aandacht te vragen voor hun situatie.

Edward Menig en andere dorpelingen zijn hiertoe overgegaan.

Hierdoor zijn er files ontstaan aan beide kanten van de weg. Zij die dagelijks gebruikmaken hiervan hebben er last van ondervonden.

Onderwijsgevenden, leerlingen, medewerkers van Iamgold en Staatsolie Power Company Suriname (SPGS) zijn voor enkele uren opgehouden.

Henk Schmidt
Openbare School Brokopondo

Schmidt woont op Klaaskreek en rijdt dagelijks naar Brokopondo-Centrum.

Het Staatsolie bedrijf SPGS werd financieel getroffen. Het bedrijf moest ongepland meer dan twintig medewerkers twee uren overwerk uitbetalen, aldus directeur Eddy Fränkel.

We hebben twee uren langer moeten wachten voor de shiftwisseling kon plaatsvinden.

Eddy Fränkel
directeur SPGS

Vóór de actie heeft men langs een ander weg geprobeerd om het doel te realiseren.

Zelfs gesprekken met vicepresident Ronnie Brunswijk en andere politici mochten niet baten om de tien kilometer lange weg aan te pakken.

Daarom moesten wij onze stem laten horen en besloten we overgaan tot deze barricade.

Henk Schmidt
Openbare School Brokopondo

Rond tien uur ‘s morgens werd de actie opgeheven uit respect voor de gewesteĺijke politiecommandant (gpc) Ruben Kensen en districtscommissaris Ludwig Mendelzoon.

Geen geld

De groep begrijpt dat de dc geen middelen krijgt om iets te doen aan de weg.

Toch waarschuwt de actieleider Edward Menig dat als er deze week niets aan de weg wordt gedaan, er volgende week maandag weer hetzelfde zal gebeuren.

Bron : culturu.com


— UW MENING —

Moeten de dorpelingen hun eigen weg onderhouden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!