Sylvana Simons valt minister verbaal aan

PARAMARIBO, 2 december 2021 – In Nederland heeft parlementariër Sylvana Simons (BIJ1 / 1 zetel) op felle toon uitgehaald naar hun minister van Justitie, Grapperhaus.

Exotische narcostaat

Het ging in de Tweede Kamer op vrij agressieve toon mis tijdens het debat over de begroting van Justitie en Veiligheid – 2022.

Demissionair minister Grapperhaus (Nederland) legde uit dat criminelen geen vrij spel hebben in zijn land, omdat Nederland geen narcostaat is.

"Iets exotisch noemen is racistisch" – Sylvana Simons

Sylvana Simons van BIJ1 gaf tijdens een onderbreking direct haar mening daarover.

Het kwam tot een felle discussie toen Sylvana Simons toonde dat zij het niet eens was met de uitspraak "(exotische) narcostaat".

Ik zou heel graag willen horen wat de minister bedoeld met exotische narcostaat, want dat is een racistische connotatie.

Sylvana Simons
BIJ1

Verder vulde zij aan dat het allemaal Nederlanders zijn die betrokken zijn bij de narco-criminaliteit van de advocaten, notarissen tot anderen.

Sylvana – "alleen Nederlanders werken in de narcostaat"

Het zijn volgens haar enkel Nederlanders die dat faciliteren en dat bij drugshandel een minister van Justitie en Politie niet moet denken aan "exotische" mensen, want dat is racistisch.

Grapperhaus ontkende hierop dat hij met "exotisch" een racistische gedachte had.

Joost Eerdmans – Kamerlid JA21 – concludeerde tenslotte dat "Sylvana weer eens haar racistische nummert aan het afdraaiden was".

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is iets "exotisch" noemen een vorm van racisme?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!